Elevul militar Ștefan Orlea, calificat la faza națională a Olimpiadei interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească

- Din Judet - martie 23, 2023
Distribuie

Aptitudinile și înclinațiile elevilor colegiului militar pentru disciplinele limba și literatura română și religie au adus și în acest an premii la Olimpiada Interdisciplinară de Limba și literatura română și religie „𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑠𝑝𝑖𝑟𝑖𝑡𝑢𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎̆”.

Elevul caporal Ștefan Orlea, clasa a X-a, arată încă de mic un interes deosebit pentru religie, iar în colegiul militar și-a descoperit și aptitudini literare și artistice și înclinații deosebite pentru limba și literatura română. Legând pasiunea pentru literatură de latura sa spirituală, Ștefan a reușit o performanță deosebită, calificarea la faza națională a Olimpiadei Interdisciplinare de Limba și literatura română și religie.

„Încă de mic mi-a plăcut să particip la Sfintele Slujbe și necontenit am reușit să-mi întipăresc în suflet anumite cunoștințe despre ceea ce înseamnă Dumnezeu și religie. Ajuns aici, în acest colegiu, mi-am descoperit o pasiune pentru limba română și astfel m-am gândit să leg această pasiune de partea mea spirituală. Cu ajutorul domnilor profesori m-am pregătit temeinic și am reușit să obțin ceea ce mi-am dorit. Toate acestea, totuși, nu puteau fi realizate fără ajutorul lui Dumnezeu, care mi-a luminat mintea și sufletul și mi-a rodit această pasiune pentru cultură și spiritualitate. Îndemn toți tinerii să nu fie rușinați să mărturisească cuvântul Domnului, căci El lucrează în toate și pentru toți”, a mărturisit Ștefan.

La acest concurs de excelență au mai fost obținute și alte performanțe școlare, trei Premii doi și o Mențiune, astfel:

Premiul II
Elev plutonier major Daniel Popa (clasa a XII-a)
Elev sergent Ștefan Grecu (clasa a XI-a)
Elev caporal Alexandru Szasz (clasa a X-a)

Mențiune
Elev sergent Vlad Olaru (clasa a XII-a)

Aceste rezultate deosebite a elevilor militari au fost obținute sub coordonarea doamnelor profesoare de limba și literatura română Cosmina Mircea, Teodora Dăncilă și Simona Mureșan alături de părintele profesor Ioan Nistor.

Felicitări tuturor, mult succes în continuare!

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.