Echipa CS Unirea Alba Iulia – campioană naţională la orientare pentru al treilea an consecutiv

- Din Judet - iunie 6, 2022
Distribuie

Echipa CS Unirea Alba Iulia la orientare, formată din sportivii Ionuț Zincă și Tamas Bogya, a câștigat Campionatul național de la Baia Sprie, județul Maramureș, organizat în perioada 3-4 iunie.

Campionatul național pe echipe a avut 2 etape, medie distanță și lungă distanța, clasamentul fiind stabilit prin cumularea timpilor celor mai buni doi sportivi de la fiecare club participant – în cazul de față Ionuț Zincă și Tamas Bogya.

Orientaristul Ionuț Zincă a câştigat ambele etape şi astfel s-a clasat detașat pe locul 1 în clasamentul general (cu un avans de peste 9 minute față de următorul clasat), iar Tamas Bogya a obținut, la rândul său, timpi buni şi locul 6 în clasamentul general al celor două etape.  

Astfel, după cumularea timpilor, echipa CS Unirea Alba Iulia a avut cel mai bun total, 213 minute şi 10 secunde, şi a devenit  campioana României pe echipe pentru al treilea an consecutiv. Pe celelalte două trepte ale podiumului s-au clasat echipele de la  CSU Craiova, la diferenţe de 6 respectiv 21 de minute faţă de campionii unirişti.

Duminică, 5 iunie, Ionuț Zincă a câştigat şi cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, competiţie care se desfăşoară pe parcursul a 4 etape.

Astfel, cu cele 25 de puncte acordate pentru victorie, Ionuţ a preluat conducerea în clasamentul acestei probe. Medaliile se vor decerna pe 9 octombrie, la Arad, acolo unde va avea loc ultima dintre cele 4 etape de Sprint Urban.

„În urma acestor competiții, Ionuț Zincă demonstrează că rămâne cel mai bun orientarist din România și, împreună cu Tamas Bogya, face o excelentă echipă!”, a spus Marius Anghel, responsabil secţie Orientare.

Service camioane
Comments are closed.