După 7 luni de la alegeri, CL Șibot în sfârșit este în formula completă!

- Administratie - aprilie 28, 2021
Distribuie

La ședința ordinară de luni, 26 aprilie a Consiliului Local Șibot, desfășurată la căminul cultural din comună, a luat sfârșit epopeea ultimului loc de consilier local. Postul câștigat de Partidul Verde la alegerile locale din 26 septembrie 2020 a fost aprig disputat, cu largul concurs al celor implicați în povestea desfășurată mai mult în spatele cortinei, decât pe marea scenă a unui teatru mic de orgolii și răfuieli personale…

În fapt, în urma votului cetățenesc, primul validat pe lista de consilieri din partea Verzilor a fost Stanca Vasile, însă acesta și-a dat demisia din CL Șibot. Pe cale de consecință, postul a rămas nevalidat, lucru statuat prin HCL 42/09.11.2020. În atare condiții, următorul de pe lista de supleanți ar fi trebuit să preia mandatul de consilier local.

 Cum ocupanții locurilor 2 și 3 de pe lista de supleanți își pierduseră între timp calitatea de membri de partid, la rând a venit Sivera Eugen-Dumitru, ocupantul locului 4 din lista electorală, dar, de fapt, primul în logica evenimentelor.

După un proces lung în justiție, cu mai multe disensiuni între instanță și angajații aparatului de specialitate al Primăriei Șibot, instanța a dat câștig de cauză și l-a validat practic pe ultimul consilier local din județul Alba care încă nu își preluase mandatul nici până la această dată.

Pe cale de consecință, Sivera Eugen-Dumitru a depus jurământul încă de la începutul ședinței, preluându-și mandatul din care i-au fost “ciuntite” nu mai puțin de 7 luni. Rămâne de văzut dacă se va și resimți vreo diferență în cadrul legislativului local, unul dintre cele mai agitate poate din județ. Asta dacă ne gândim numai la descinderile care au avut loc în trecut, dar și la cercetările penale prin care au trecut mai mulți reprezentanți ai administrației publice locale de aici…

Picanterii și taxe locale

Pentru un om dinafară, poate până și regimul taxelor ar putea părea unul cel puțin la fel de ciudat ca și lupta pentru putere sau bețele în roate băgate pentru blocarea unui mandat de consilier local.

Așa că, în timp ce Mihalț se laudă cu statutul de comuna cu cele mai multe tractoare, comuna Șibot contracarează puternic: este comuna în care impozitul pe un tractor este de 50 de lei/an, dar impozitul pe o căruță este de 174 lei/an! 

Service camioane
Comments are closed.