Dorel o pleznește din nou… Era dezmățului continuă la Primăria Sebeș: Încă 420.000 de lei pentru alte flori!

- Pe Surse - mai 18, 2021
Distribuie
  • Primaria Sebes a bagat deja 1.368.067 de lei în iarba si flori, respectiv peste 280.000 euro! Numai în acest an, 2021!
  • 420.186 de lei cheltuiți pentru bulbi și pământ de flori
  • Lalelele din unele scuaruri au fost înlocuite, fără vreun motiv clar! În marea de lalele galbene, unele au avut nesmimțirea să fie roșii

E clar, la Sebeș balta are pește! Când bugetul local este gras, banii se aruncă în stânga și în dreapta în neștire, indiferent că este sau nu necesar.

Sau se prea poate că albinele au stricat planurile celor care conduc ,efemer, Primăria Mun.Sebeș. Se pare că a fost supărare mare că în marea de lalele galbene, din cauza polenizării, unele lalelele au fost în primăvara aceasta…roșii!! E clar: unii fac icter la galben, iar alții gălbează la roșu…

Sigur, cele de mai sus pot fi doar o poveste frumoasă, însă un lucru este clar: Dorel a și plesnit-o: SĂ LE ÎNLOCUIM!

Cert este că, după o ceartă monstruoasă în cadrul unei ședințe recente de consiliu local, în care primarul PNL Dorin Nistor le-a dat cu administrația în cap celor de la PSD, cum că florile…adică bulbii se plantează toamna, ca primăvara orașul să fie frumos…iată că s-a reinventat roata la Sebeș.

Săptămâna trecută, o echipă compactă a SPAP Sebeș a înlocuit toți bulbii de lalele galbene (unele roșii, dar nu se știa care, așa că să fim siguri că ne scăpăm de ele)! Adică în plină primăvară calendaristică.

Cât a costat toată treaba? Cine mai știe, la cum se toacă banii la Primăria Sebeș…

Cert este că, în data de 1 aprilie 2021, SPAP Sebeș (adică Primăria Sebeș) a lansat pe SEAP o achiziție de specii floricole, bulbi de flori, ceva jardiniere și pământ de flori. Și, pentru deliciul vizual al sebeșenilor, care se speră că nu vor uita până în 2024 tot binele făcut de actualii edili, conducerea Primăriei Sebeș va toca aproape 100.000 euro, adică vreo 4 miliarde de lei vechi. Cum s-ar zice în limbajul actual: 420.186 de lei. Pentru cine încă nu crede, poate verifica anunțul nr. SCN 1083918/01.04.2021 de pe SEAP.

Primaria Sebes a bagat deja 1.368.067 de lei în iarba si flori, respectiv peste 280.000 euro! Numai în acest an, 2021!

O sumă atent gândită, să se încadreze în pragul de 450.200 lei, exclusiv TVA, conform Legii 98/2016 privind achizițiile publice. Adică să se poată face și achiziție directă, dacă legea tot permite așa ceva. Așa că să câștige cine trebuie! Că de bucurat, noi rămânem cu văzutul, alții cu gologanii.

Curios este că, după câte se pare, parte din aceste flori și bulbii proaspăt achiziționați au mers în locul bulbilor de lalele. Păi ce, vorba unei doamne din piața din Sebeș: “Da’ lalelile nu mai e flori?”

De ce? Care o fi fost avizul de oportunitate și, mai ales, necesitatea acestui demers, este greu de spus. Cert este că banii noștri, ai tuturor sunt tocați parcă fără cap, de foarte multe ori. Pentru cei care nu și-au dat încă seama: banii Primăriei Sebeș sunt banii din impozitele, taxele, TVA/ul pe care le plătim fiecare dintre noi zilnic! Dacă primarul, viceprimarul sau consilierii locali le-ar plăti din propriile lor salarii, atunci ar fi o altă discuție…

Chiar așa, fără nicio legătură cu articolul de față, oare cât o mai parandărătul prin administrațiile publice locale în ultima perioadă, post-pandemie, să zicem așa?

Service camioane
Comments are closed.