Doi copii au fost fotografiați într-o acumulare de apă de pe strada Moților – șantier în lucru

- Administratie - iunie 26, 2023
Distribuie

Unii au râs tot weekendul, alții au luat la mișto subiectul. Acum este timpul să ne aplecăm și serios asupra problemei.

Pentru cei care nu sunt încă la curent cu subiectul, contextul este următorul: Doi copii au fost fotografiați și filmați într-o acumulare de apă de pe strada Moților – șantier în lucru.

Ce se întâmplă pe strada Moților?

Străzile Avram Iancu, Moților și Abrudului sunt în curs de modernizare pentru prima dată în ultimii zeci de ani. Din februarie începând se lucrează în ritm susținut, pe aproximativ 1,5 km fiind așternut stratul de binder. Întreaga zonă este predată constructorului și este șantier. Modul de lucru al constructorului permite circulația autoturismelor pe o bandă de mers cu semaforizare și semnalizări specifice fiecărei porțiuni în parte. Pentru orice adult care are în grijă copii, deplasarea în condițiile acestui șantier impune grijă sporită pentru aparținători.

De ce s-a acumulat apa acolo?

Pe porțiunea respectivă a fost efectuată săpătura în casetă (ați putut observa pe strada Avram Iancu cât de adâncă este această săpătură), fiind montată folie geotextilă care a împiedicat scurgerea apei. În acest stadiul se aflau lucrările atunci când au avut loc căderile abundente de precipitații.

De ce se scăldau copiii acolo?

Pentru că sunt copii. Au văzut o oportunitate de a-și crea o bucurie și au profitat de ea. Problema este că nu erau supravegheați de către părinți.

Cu siguranță adulții responsabili care au trecut prin zonă au zâmbit în primă fază, după care au acționat spre binele copiilor. Într-un șantier cu lucrări în diferite stadii de derulare riscul unei accidentări există: sticle sparte care pot tăia, obiecte metalice rezultate în urma lucrărilor, riscul unei descărcări electrice, etc. Fiind vorba despre copii, responsabilitatea este întotdeauna a adulților.

Personal, îndată ce am aflat am solicitat Poliției Locale să se deplaseze la fața locului, să elimine situația de risc în care se aflau cei doi copii și să-i lase în grija părinților, cărora li s-au explicat pericolele potențiale și responsabilitatea pe care o au.

Acest incident ne reamintește importanța educării noastre și a copiilor noștri cu privire la pericolele și riscurile potențiale din mediul înconjurător. Nu s-a întâmplat nimic grav de această dată, dar într-o situația similară vă rog să vă amintiți că prima noastră grijă trebuie să rămână siguranța copiilor. Și apoi putem râde când ne amintim situația.

sursă ilustrație Doraly.ro

Iulia Adriana Oana Badea, primărița Municipiului Aiud

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.