Disfuncţionalitatea Sistemului Ro e-Factura – Un Apel la Îmbunătăţiri şi Responsabilitate!

- Nationale - februarie 14, 2024
Distribuie

De la 1 ianuarie 2024, sistemul Ro e-Factura a devenit obligatoriu în România! Cu toate acestea, sistemul este mai mult disfuncţional decât funcţional!

În cadrul plenului Camerei Deputaţilor, doamna deputat de Vaslui, Raisa Enachi, a adus în prim-plan o problemă urgentă cu care se confruntă România – disfuncţionalitatea sistemului Ro e-Factura:

Obligatoriu din 1 ianuarie 2024, sistemul Ro e-Factura a fost gândit să aducă o mai mare eficienţă în gestionarea documentelor fiscale. Cu toate acestea, disfuncţionalităţile semnificative ale sistemului au devenit evidente, evidenţiind incapacitatea autorităţilor române de a pregăti în detaliu un proiect de o asemenea importanţă.

Una dintre cele mai mari probleme este incapacitatea sistemului de a gestiona volumul uriaş de facturi în mod eficient. Spaţiul Privat Virtual (SPV), menit să faciliteze încărcarea documentelor fiscale, este adesea suprasolicitat şi funcţionează defectuos. Aceasta duce la întârzieri în încărcarea facturilor şi, în mod nedrept, la aplicarea de amenzi asupra contribuabililor care nu pot respecta termenele limită.

De asemenea, limitarea la doar 1000 de participanţi la webinarele organizate de Ministerul Finanţelor şi ANAF pentru discutarea implementării Ro e-Factura este considerată total insuficientă şi nedemnă de un dialog deschis şi eficient. Este clar că trebuie luate măsuri imediate pentru remedierea deficienţelor sistemului, astfel încât cetăţenii şi contribuabilii să nu fie afectaţi negativ de implementarea acestor sisteme digitale, a subliniat deputat AUR de Vaslui, Raisa Enachi.

The post Disfuncţionalitatea Sistemului Ro e-Factura – Un Apel la Îmbunătăţiri şi Responsabilitate! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.