Directorul general al APA CTTA Alba răspunde contestatarilor din stradă

- Actualitate - martie 12, 2024
Distribuie

Alba Iulia: După protestul de la ușa operatorului de apă, Ștefan Bardan, directorul general al SC APA CTTA SA Alba, a explicat jurnaliștilor prezenți cum comentează protestul de la ușa companiei:

„Nu prea am cum să-l comentez. Este clar că suntem în perioada de pre-campanie electorală, se vede de la distanță că este pur și simplu un protest politic… atâta timp cât nici nu au răbdare să asculte ce înseamnă legislație, ce înseamnă explicație tehnică și nu neapărat dată de mine. Am colegi care știu treaba asta, cunosc exact.

Au impresia (n.a. – protestatarii din stradă) că facem ce vrem. Nu facem ce vrem ! Facem ceea ce trebuie, am colegi buni !

Prețul la apă în județul Alba este pe locul 26 (pe țară), deci 25 de operatori au tarifele astăzi mai mari ca noi. Este de la ANRSC, nu este de la mine….

Încă o dată, 25 de județe din țară din 46 analizate de ANRSC au astăzi preț mai mare ca noi… Sunt și cu prețuri mai mici, evident, dar dacă vă uitați la nivelul de investiții, o să vedeți de ce. Și vă mai spun încă un lucru, legislația este foarte clară:

Noi prin legislație suntem obligați să mergem la un tarif minim, 2,5 la sută din factura medie pe raza de operare, deci gradul de suportabilitate. Spune legea 241…

Încă o dată, am fost obligat de legislație (legislația a apărut în decembrie 2021) să mergem pe aceste tarife minime și acolo suntem. Restul e poveste, e campanie electorală electorală, propagandă. De ce dânșii nu fac miting să schimbe legea? De ce nu fac miting să schimbăm prețul la gaz, la curent, nu știu, la benzină, telefonie, în sfârșit….”

Salariul mediu pe companie la SC APA CTTA SA Alba: peste 4.800 de lei (brut) + bonuri de masă
Indemnizația lunară de ședință pentru membrii Consiliului de Administrație: peste 2.200 de lei.

După ce a anunțat profitul SC APA CTTA Alba pe primele două luni din 2024, adică 1.200.000 de lei, directorul Ștefan Bardan a concluzionat: „Nu e un profit mare, e un profit rezonabil”.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.