Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba & Fundația Bosch România – un parteneriat pe termen lung

- Social - decembrie 8, 2022
Distribuie

Sărbătorile de iarnă și, implicit, cadourile de la Moș Crăciun sunt așteptate în condiții mai bune și mai moderne de cei 15 copii/tineri ocrotiți în cadrul Casei de tip familial în comunitate Blaj, serviciu social aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, prin contribuția Fundației Bosch România.

Astfel, cele 5 camere, bucătăria, sala de mese, sala de consiliere, holurile, 6 băi, dependințele, dar și camera de zi, din cadrul centrului rezidențial, au fost complet renovate și reamenajate.

Fundația Bosch România a asigurat, prin sponsorizarea a cărei valoare depășește suma de 41.000 lei, materialele pentru renovarea și reamenajarea casei de tip familial, constând în parchet nou și tot ce a fost necesar pentru refacerea pardoselilor, mobilier nou, saltele noi, electrocasnice noi (aragaz, mașină de spălat vase, aspirator), dar și accesoriile care asigură design-ul încăperilor, respectiv covoare, perdele și galerii, la care se adaugă un televizor și un lampadar pentru camera de zi.

Subliniem faptul că lucrările de renovare și modernizare au fost efectuate cu ajutorul voluntarilor din Fabrica Bosch Automotive din Blaj care și-au oferit necondiționat tot ajutorul și priceperea lor pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire a beneficiarilor din cadrul centrului rezidențial.

De asemenea, Fundația Bosch România a contractat servicii de specialitate psihologice care vor fi acordate pe termen lung rezidenților casei de tip familial, servicii care să îi ajute în dezvoltarea lor personală, luarea deciziilor și depășirea unor traume.

Generozitatea, altruismul și caritatea sunt valori care se exprimă prin dăruire, implicare, dorința de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși, iar cel care face un bine pentru că simte că este de datoria lui, va fi răsplătit cu sentimentul că a făcut ceea ce trebuie.

„Mulțumim Fundației Bosch România și voluntarilor care au fost și sunt alături de copiii/tinerii din cadrul centrului rezidențial și au contribuit la realizarea unei atmosfere calde și primitoare a locului care înseamnă „acasă” pentru ei. Mulțumim pentru sponsorizare, implicare și pentru că au contribuit la o schimbare în viața nu tocmai ușoară a copiilor/tinerilor care nu au șansă să crească în familia biologică. Adevărata schimbare în viața pornește, într-adevăr, cu motivația și efortul lor, dar au nevoie de generozitatea, altruismul și bunăvoința celor din jur pentru a evolua și a-și descoperi potențialul, pentru a deveni parte dintr-o societate responsabilă care să ofere o șansă la viață, educație și integrare socială tuturor”, transmite directorul general DGASPC Alba, Frăcea Valentin-Ioan.

Ne-am implicat în acest parteneriat motivați fiind de grija pentru viitor. Știm cât de mult contează pentru acești copii și tineri să primească susținerea de care au nevoie pentru a-și atinge potențialul maxim. Avem încredere în ei și știm că vor reuși să lase în urmă întâmplările mai puțin fericite, neajunsurile cu care s-au confruntat. Prin programul umbrelă EduCare, Fundația Bosch România va susține astfel de inițiative menite să determine îmbunătățirea calității vieții pentru copiii lipsiți de îngrijirea familiei și care trăiesc în instituții rezidențiale publice sau private.”, Simona Beldiman, Director Executiv, Fundația Bosch România.

Comunicat

Service camioane
Comments are closed.