DGASPC Alba: Salarii imense pentru șefii puși politic, salarii de nimic pentru angajații care muncesc!

- Actualitate - februarie 15, 2024
dgaspc
Distribuie

Situația de la DGASPC e o rușine pentru PNL Alba: Salarii imense pentru șefii puși politic; salarii de nimic pentru angajații care muncesc! (comunicat)

Situația salarială de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Alba, reprezintă o rușine pentru PNL Alba și arată încă o dată modul în care Ion Dumitrel și camarila sa conduc județul Alba. Angajații DGASPC Alba sunt în prag de grevă din cauza că au salarii mai mici cu până la 61% față de cele din Consiliul Județean Alba, administrat prost de către PNL.

Deși DGASPC Alba are un rol vital în asigurarea serviciilor sociale și protecția copilului în județ, angajații se confruntă cu o situație salarială dezastruoasă. Șefii, în schimb, câștigă salarii imense, la fel cum se întâmplă și în cazul altor instituții subordonate CJ Alba, spre exemplu APA CTTA Alba. Potrivit transparenței veniturilor salariale, directorul general al DGASPC Alba are un salariu lunar de 18.400 de lei, iar directorii generali adjuncți peste 16.500 de lei fiecare. 𝐼̂𝑛 𝑠𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏, 𝑎𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑖 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑖, 𝑓𝑢𝑛𝑐𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑖 𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑖 𝑑𝑒 𝑒𝑥𝑒𝑐𝑢𝑡̦𝑖𝑒, 𝑑𝑢𝑐 𝑡𝑜𝑡 𝑔𝑟𝑒𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡 𝑐𝑢 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑟𝑖𝑖, 𝑠𝑒 𝑑𝑒𝑝𝑙𝑎𝑠𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠̦𝑡𝑖𝑎, 𝑎𝑠𝑡𝑎 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎̂𝑛𝑑 𝑎𝑛𝑢𝑚𝑖𝑡𝑒 𝑟𝑖𝑠𝑐𝑢𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑛𝑢 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑒𝑠𝑐 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑢𝑟𝑖, 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑑𝑒 𝑢𝑛 𝑠𝑎𝑙𝑎𝑟𝑖𝑢 𝑛𝑒𝑡 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚 𝑑𝑒 4700 𝑙𝑒𝑖, un asistent maternal profesionist are un salariu de bază de doar 3.000 de lei, un fiziokinetoterapeut 4.614 lei, un psiholog 4.711 de lei, iar un medic 7.813 lei. Acestea sunt meserii de bază în domeniu care ar trebui mai bine remunerate.

Este inacceptabil ca într-o instituție care se ocupă de protecția copiilor și asistența socială să existe asemenea discrepanțe salariale, între șefi și angajați. Este revoltător faptul că șefii din conducerea DGASPC Alba beneficiază de salarii exorbitante în comparație cu restul angajaților. Această discrepantă salarială arată un mod de conducere neprofesionist și lipsit de empatie față de nevoile reale ale angajaților și beneficiarilor serviciilor sociale, specific PNL Alba.

PNL Alba și Ion Dumitrel trebuie să-și asume responsabilitatea pentru această situație inacceptabilă. Este de datoria lor să asigure condiții de muncă decente și salarii echitabile pentru angajații DGASPC Alba, astfel încât aceștia să poată continua să ofere servicii de calitate comunității.

PSD Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.