DG SANTE: Activitatea DSVSA Alba, evaluată pozitiv la o misiune de audit a Comisiei Europene

- Administratie - aprilie 10, 2023
Distribuie

Activitatea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba, privind sistemul de control în domeniul igienei abatorizării și cerințelor de inspecție a cărnii, a fost evaluată pozitiv cu ocazia unei misiuni de audit efectuată de către inspectori ai Directoratului General pentru Sănătate și Siguranță Alimentară (DG SANTE) al Comisiei Europene.

Misiunea de audit a Comisiei Europene s-a desfășurat în România în perioada 6-21 martie și a vizat inclusiv județul Alba, echipa de la Bruxelles fiind însoțită de către reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

La nivelul județului Alba au fost efectuate vizite de lucru la doi operatori economici, respectiv la compania Transavia – cel mai mare producător de carne de pui din România, respectiv la Asociația Crescătorilor de Animale (ACA) Cugir – care reunește mai mulți crescători de bovine, ovine, caprine și cabaline.

„DSVSA Alba urmărește ca toate unitățile de profil să respecte standardele de calitate în domeniul abatorizării, dar și cerințele privind producția și procesarea alimentară. Vom continua activitatea în același fel, pentru a ne asigura că legislația și drepturile consumatorilor sunt respectate”, a spus dr. Vasile Spînu, director executiv DSVSA Alba.

Obiectivul principal al auditului a fost de a evalua operarea controalelor oficiale și punerea în aplicare a cerințelor Uniunii Europene în domeniul igienei abatorizării și inspecției cărnii pentru speciile bovine, porcine, ovine și pasăre.

Au fost verificate mai multe aspecte între care organizarea și implementarea sistemelor de control oficial, desfășurarea controalelor oficiale la nivelul unităților.

A fost verificat modul de desfășurare a controalelor DSVSA Alba pentru ca operatorii de industrie alimentară să respecte regulile de igienă, cerințele generale și specifice în domeniul alimentar.

DSVSA Alba

Service camioane
Comments are closed.