Deputatul Radu Tuhuț: Primăriile din Alba vor avea la dispoziție bani europeni pentru realizarea de trasee cicloturistice

- Politice - noiembrie 23, 2022
Distribuie

România va avea la dispoziție aproape 250 de milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru implementarea a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice pentru accesibilizarea zonelor turistice.

Principalii beneficiari ai acestei investiții sunt unitățile administrativ-teritoriale.

Acest apel de proiecte este de interes pentru județul Alba întrucât avem foarte multe zonele turistice de interes național.

Banii pot fi accesați pentru amenajarea traseelor în diferite zone, inclusiv forestiere sau protejate, pe drumurile publice cu trafic redus, în lungul digurilor de protecție ale cursurilor de apă sau în zona căilor ferate dezafectate. Scopul este acela de a valorifica, în mod durabil, elemente de patrimoniu, peisajul natural și cultural.

Ghidul poate fi consultat aici: https://mdlpa.ro/pages/pnrr. Proiectul de act normativ este în transparență decizională pe site-ul Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice.

Începând cu data de 29 noiembrie 2022, Ministerul Dezvoltării va pune la dispoziția potențialilor beneficiari aplicația electronică www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, iar depunerea proiectelor se va putea face începând cu data de 5 decembrie 2022.

Deputat de Alba, Radu Marcel Tuhuț

Service camioane
Comments are closed.