Deputatul liberal Florin Roman: Am propus ca creșterea tarifelor să se facă etapizat pe o perioadă de 3-5 ani, nu brusc cum „ordonă” ANRSC

- Administratie - februarie 22, 2023
Distribuie

Curge multă apa pe Mures, la fel si necunoașterea unor politicieni locali, pe tema deciziei ANRSC de impunere a unor tarife aberante la apa si canal, in pofida deciziei primarilor de a respinge aceste tarife. Se pare ca la fotbal si politica se pricepe toată lumea!

Având in vedere ca se încalcă grosolan autonomia locală, am propus primului ministru, dl Nicolae Ionel Ciucă si șefului Cancelariei primului ministru, emiterea unor acte normative noi, care sa bage „apa” in capul celor de la ANRSC, ce se comporta ca stat in stat. In argumentația lor cei de la ANRSC invoca in actul subsecvent, inferior OUG, doua minciuni: 1. Ca așa prevede jalonul PNRR, ceea ce este fals; 2. Nevoia de investitii, alt lucru fals întrucât deja sunt contractate investitii pe POIM.

Am propus concret ca creșterea tarifelor sa se facă etapizat pe o perioada de 3-5 ani, nu brusc cum „ordona” abuziv ANRSC.

A doua propunere concreta este ca subvenția sa fie calculata funcție de cantitatea de apa vândută de operator, nu de amortizarea investițiilor.

Sper ca propunerile concrete sa fie preluate in scurt timp si sa revenim la autonomia locală. Nu fac parte din categoria politicienilor care constata sau doar critica, întotdeauna caut sa vin cu soluții pentru oameni.

Florin Roman, deputat liberal de Alba (comunicat pe facebook)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.