Deputatul liberal Alin Ignat vrea să elimine taxa pe boală pentru mamele în concediu de risc maternal și pentru bolnavii oncologici

- Actualitate - februarie 6, 2024
Distribuie

Alături de colega mea Nicoleta Pauliuc, senator PNL, și de alți colegi parlamentari liberali, am depus un amendament pentru eliminarea plății contribuției de asigurări de sănătate (10%) în cazul mamelor aflate în concediu de risc maternal sau concediu de maternitate și în cazul bolnavilor oncologici aflați în concediu medical.

Ca deputat liberal de Alba, promotor și susținător al politicilor pentru familie și persoane vulnerabile, nu pot accepta aberațiile fiscale socialiste prin care PSD taie indemnizațiile mamelor aflate în concediu de risc maternal, în concediu prenatal sau postnatal și din cele ale persoanelor bolnave de cancer. Am spus-o din momentul în care premierul pesedist a introdus, prin ordonanță, plata acestei contribuții.

Sunt primul care susține orice efort de limitare a fraudelor în zona concediilor medicale, dar nu cred că cineva cu picioarele pe pământ își imaginează că sarcina sau cancerul pot fi mimate vreodată.

Facem ce este corect pentru familiile cu copii și persoanele vulnerabile. Ca de fiecare dată.

Așa înțeleg reprezint oamenii din Alba în Parlament. Cu decență, cu seriozitate și cu rezultate.

Alin Ignat, deputat PNL de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.