Deputatul Florin Roman: Județul Alba are cel mai mare buget din istorie

- Administratie - ianuarie 27, 2023
Distribuie

Avem un buget, cel mai mare ca valoare din istorie, votat cu o larga majoritate la Consiliul Judetean Alba. Ma bucur pentru Ion Dumitrel și Alba.

Așa cum îl cunosc încă de când lucram alături de el, știu ca s-a lucrat temeinic și argumentat la acest buget de dezvoltare încă de anul trecut. Nu in pripa! Pe fiecare proiect. Multe vor fi finalizate și vor începe altele noi!

Investiții este cuvântul de ordine! Investitii serioase care au adus Alba, alături de comunitatea de afaceri și cetățeni pe un important loc 7 pe țara, in privința PIB pe cap de locuitor! Așa e când construiești, nu distrugi!

Vorbim anul acesta de începerea unui nou spital de oncologie și cardiologie intervenționala care salvează vieți! Asta doar ca sa vorbim de un proiect uriaș la care lucram de ani buni împreuna cu Ion Dumitrel și echipa de la spital.

Sunt multe altele! In special pe infrastructura rutieră!

Bugetul votat azi asigura și cheltuielile de co-finanțare pentru cele 178 de proiecte depuse de primari pe un alt program liberal de investitii „Anghel Saligny” și pe POR, astfel încât mai mulți cetățeni vor beneficia de apa, drum, canal. Sunt alte cateva sute de proiecte, prin PNRR, care înseamnă sute de noi santiere, noi investitii!

Am văzut și mici supărări de la politicieni. Ca sunt putini bani la Teius. Așa e. Dar întrebarea trebuie sa o puneti la conducerea PSD, pentru ca acolo se discuta prioritizarea proiectelor primarilor PSD. Nu la Ion Dumitrel, care deși PSD nu a votat bugetul, toate localitățile cu primari PSD, putine câte sunt, au primit alocări. Sau ne spunea un alt politician de la USR ca nu am alocat bani pentru Alba. Nu știu ce a făcut domnia sa, dar eu știu ca in calitate de deputat PNL, am adus mulți bani in Alba, in ultimii doi ani cu primar USR. Și pentru infrastructura rutieră, și pentru Palatul Principilor și pentru noul spital! Sau, prin amendamentul devenit litera de lege, pe care l-am depus pe redevența, sunt circa 100 de miliarde de lei vechi in plus la bugetul județului Alba. Bani ce merg in investitii. Poate oare și dansul sa ofere măcar un simplu exemplu?

Chiar CJ Alba a alocat bani spre Alba Iulia deși in perioada liberală trecută acest lucru nu se întâmpla. Dar așa e cu cei ce trec meteoric prin politica! Nu rămâne nimic după ei, doar vorbe și circ.

Sa fim sănătoși și sa facem treaba pentru oameni, apa trece, pietrele rămân! Doamne ajuta!

Florin Roman, deputat PNL, fost vicepreședinte CJ Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.