Deputatul Florin Roman: Cât voi fi în serviciul public, nu voi permite ca deputat, ca această biserică să fie strămutată

- Actualitate - februarie 19, 2024
Distribuie

Bisericuța de lemn, monument istoric, din zona stadionului Cetate, rămâne așa cum este acum. Cel puțin, cât voi fi în serviciul public, nu voi permite ca deputat, ca această biserică să fie strămutată, ca o simplă tranzacție, fără ca enoriașii să fie de acord.

Am luat legătura cu cei abilitați astfel încât să nu fie avizată, în afara legii, o asemenea decizie.

Deocamdată nu există nici o solicitare scrisă, nici la Primăria Alba Iulia, nici la Ministerul Culturii, nici din partea Arhiepiscopiei, nici a colegiului militar. Dacă se va depune o solicitare, noi nu o vom susține.

În plus, am verificat și nu există nici un leu prins în bugetul MAPN, nici pentru strămutare, nici pentru construcția unei noi biserici.

Am sprijinit preoții de la parohii monument istoric, cum sunt cele de la Horea și Ampoița, să poată beneficia de fonduri europene. Astfel trebuie procedat și aici. Investit, nu strămutat!

Le reamintesc celor care au luat pe firul foarte scurt, această decizie ca nu vorbim de o simplă tranzacție, ci de patrimoniul cultural și de sufletul credincioșilor de la parohie! Iar celor care politizează acest lucru le cer să se abțină!

Repet, să fie foarte clar! Cat voi fi în serviciul public al Albei, mă voi opune cu toate pârghiile legale pentru a opri această decizie total eronată!

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.