De ce a plecat Daniel Breaz din PSD? De ce a ales PNL?

- Politice - octombrie 7, 2022
Distribuie

Daniel Breaz, fostul senator de Alba, a explicat la Radio HIT FM Alba de ce a plecat din PSD, de ce a revenit în politică după o scurtă „escală” la PRO România, ajungând acum în PNL: „La un moment dat eram tentat să renunț la activitatea politică, dar după discuții cu mai mulți prieteni care spuneau „mai ai multe de spus, mai ai multe de făcut, dar trebuie să te alături unei formațiuni politice puternice”, am decis să fac asta: m-am alăturat echipei PNL Alba, cea mai mare organizație din țară, organizație care s-a construit cu multă răbdare. Mă bucur că cei de acolo m-au primit călduros, chiar semnalele au fost pozitive. Voi merge alături de PNL, punându-mă la dispoziția colegilor. Acolo unde voi putea da o mână de ajutor, o voi face”.

Întrebat dacă i s-a promis ceva pentru a trece la PNL Alba, Daniel Breaz a precizat:

„Nu mi s-a promis absolut nimic. În politică se spune te duci și negociezi nu știu ce dorințe ai. Din punct de vedere al cariei mele profesionale, sunt chiar la vârful carierei: sunt profesor universitar, sunt coordonator de doctorate, sunt la al treilea mandat de rector, am avut un mandat de parlamentar, am fost ministru, am fost ministru interimar al Educației. Pentru mine, sincer, nu mai există provocări. Sănătate îmi trebuie. Dar dacă vreodată, la un moment dat, vor avea nevoie de mine, da, voi analiza și voi lua o decizie în momentul respectiv și în concordanță cu ceea ce mi se propune.

Dar încă o dată vreau să punctez: nu am venit negocindu-mi o anumită poziție politică, de secretar de stat, de parlamentar, nici o poziție politică. Nu ! Sunt un simplu membriu de partid. Și nici nu am venit în PNL ca să spun „vin la PNL dacă îmi oferiți aia sau aia”.

Dar de ce a plecat Daniel Breaz din PSD?: „Eu am atras atenția de foarte multe ori că organizația PSD Alba e în cădere liberă și că va ajunge să dispară poate ca organizație, ca număr de membri în județul Alba. Trebuie luate măsuri. Și am fost luat pur și simplu în derâdere. Am și eu un grad de acceptare din partea unor oameni care au demonstrat ceva în viața lor. Dar când vine un individ care nu poate lega trei fraze coerent și se exprimă în propoziții simple, și spun că știu ei ce se întâmplă în județul Alba, nu poți să mai accepți astfel de lucruri.

Am și eu orgoliul meu, mândria mea, răbdarea până la care pot să accept niște sfaturi. Pot să ascult cu oricine, pot să stau la masă absolut cu oricine, să discutăm, să povestim, dar nu pot să urmez niște pași pe care ți cineva care nu are pe ce lume vorbește, și am plecat de acolo. La revedere ! Se poate face politică pentru cetățenii acestei țări și în altă formațiune politică, și am ales cealaltă mare formațiune politică din România, PNL.

În Alba, PSD e în moarte clinică. Cred că în mai mult de jumătate din localitățile din Alba nu mai găsești organizație, nu mai ai nimic…”, a explicat Daniel Breaz pentru ascultătorii HIT FM Alba.

Ce sfat le-ați da celor din PSD care sunt acum la guvernare cu PNL ?: „Cât am fost membru le-am dat sfaturi le-am dat sfaturi, i-am sfătuit. Unii au mai ascultat, au avut putere să asculte, alții cred nu pot să le înțeleagă, sau poate nu mă exprim eu suficient de bine în limba română să le înțeleagă, sau nu înțeleg ei limba română. E un subiect închis pentru mine. E o coaliție de guvernare (PSD-PNL) pe care o respect, să se ia cele mai bune măsuri pentru cetățenii acestei țări și fiecare ne vedem de drumul lui”.

Service camioane
Comments are closed.