Daniel Zdrânc: PSD a avut discuții foarte serioase cu Gabriel Pleșa, dar nu s-au materializat

- Actualitate - decembrie 21, 2023
Distribuie

Invitatul emisiunii „La ordinea zilei” de joi, 21 decembrie, de la Radio HIT FM Alba, Daniel Zdrânc a comentat situația de pe scena politică locală, cu trecerea primarului Gabriel Pleșa de la USR la PNL:

„Lucrurile, așa cum le văd eu acum, s-au așezat pe scena politică a Municipiului Alba Iulia:

Chestiunea cu „ce va face primarul (Gabriel Pleșa)?” se discută de mult timp la nivelul municipiului și, dacă vă uitați, într-un interval destul scurt de timp, actualul primar a reușit să rezolve problemele cu posibilii candidați, atât la PSD, cât și în alte zone… și practic, acum are o pârtie pentru alegerile din 2024.

PSD Alba trece prin niște schimbări de câțiva ani: s-a schimbat președintele, după o perioadă scurtă s-a schimbat din nou președintele, astăzi avem un alt președinte interimar, dl europarlamentar Negrescu.

În 2020, PSD Alba a avut eligibil un senator și un deputat, pe care le-a și obținut, respectiv dl Tuhuț și dl Matieș.

Dlui senator Matieș i-a fost încredințată filiala Alba Iulia cu scopul de a o revitaliza, de a o mări și de a pregăti o echipă pentru alegerile din 2024. Ei bine, lucrul ăsta s-a prăbușit, nici nu știu ce termen să folosesc. Dl. senator a plecat cu cei care l-au susținut la o altă formațiune politică, PSD rămânând fără președinte și fără candidat… peste noapte.

Ce este de remarcat, un lucru pe care eu îl remarc, este că nu a reușit PSD să înlocuiască această plecare a dlui senator cu ceva cel puțin asemănător, dacă nu cu ceva egal sau pe acolo.

La momentul de față, organizația PSD Alba Iulia este, din ce văd eu, este din nou într-o reorganizare, dar timpul este foarte scurt, și dacă nu vor veni cu un candidat foarte-foarte bun, și mi-este greu să cred că în perioada asta foarte scurtă un candidat, oricât de bun ar fi profilul lui public, va reuși să coaguleze în jurul lui destui oameni cât să pune probleme foarte serioase în 2024… Rămâne o chestiune de management politic.

Eu sunt curios acum ce se va întâmpla. Cam atât, nu știu ce să zic altceva legat de PSD Alba. Este o nouă echipă, mulți oameni sunt vechi, nu sunt noi, dar sperăm că lucrurile se vor îmbunătăți”.

Dar ca un adevărat liberal, cu multă mobilitate, Gabriel Pleșa a negociat și cu PSD Alba:

„Au fost din câte cunosc eu, vorbesc strict personal acum, au fost discuții foarte serioase, din păcate nu s-au materializat, el alegând partidul care are cele mai mari șanse ca în 2024 să obțină și o majoritate în Consiliul Local.

Mi se pare un lucru important și demn de menționat, un primar fără o majoritate solidă în Consiliul Local va avea probleme pe tot parcursul mandatului”, a mai spus Daniel Zdrânc.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.