Daia Română: Veteranul de război Gheorghe Tamaș a împlinit 98 de ani

- Evenimente - ianuarie 12, 2021
Distribuie

Gheorghe Tamaș, veteran al celui De Al Doliea Război Mondial, a împlinit, marți, vârsta de 98 de ani. Veteranul a fost vizitat la Daia Română, de reprezentanții Armatei și mai multe oficialități. 

Născut la 12 ianuarie 1923, în Daia Română, veteranul de război Gheorghe Tamaș a făcut parte, ca observator, din Divizia 20 Artilerie și a luptat în al Doilea Război Mondial, pe frontul de Vest, în Cehoslovacia, în perioada 1944 – 1945.

Experiența avută pe front nu a fost una ușoară, iar una dintre amintirile sale a mărturisit-o cu lacrimi la una dintre întâlnirile avute cu reprezentanți ai Armatei.

Și-a amintit cu durere în suflet un episod de pe câmpul de luptă, când un un tun a explodat, iar mai mulți camarazi și-au pierdut viața atunci. Fiica veteranului de război, Maria Tamaș, cea care îl ingrijește cu devotament și dăruire, s-a arătat surprinsă de aceste mărturisiri.

Până atunci nici aceasta nu știa despre aceste experiențe prin care a trecut tatăl domniei sale. Amintirile războiului au rămas, se pare, încă vii în mintea și sufletul veteranului de război. Meticulos din fire, activ și la această vârstă, Gheorghe Tamaș citește zilnic ziarul și cunoaște tot ce se întâmplă în lume.

Despre vremurile acestea pandemice, s-a arătat îngrijorat și, în același timp, cu speranță că lumea va scăpa de acest virus.

Service camioane
Comments are closed.