Cugir: Lucrările de modernizare de la grădinița și creșa ”Prichindel” continuă

- Administratie - februarie 25, 2021
Distribuie

La Cugir, lucrările de modernizare de la grădinița și creșa ”Prichindel” continuă.

Primarul Cugirului, Adrian Teban, a vizitat în această săptămână șantierul, unde a discutat cu echipa tehnică și cu reprezentantul firmei care se ocupă de lucrări.

”Vor fi finalizate lucrările de reabilitare și modernizare a instalațiilor electrice, a sistemelor de încălzire, de refacere a finisajelor interioare, reabilitare subsol și pod, acoperiș nou cu panouri fotovoltaice, grupuri sanitare noi, bucătărie și lift pentru transport alimente, spălătorie, spații de joacă, spații necesare pentru funcționarea optimă a serviciilor oferite, etc.

În ceea ce privește eficiența energetică a clădirii, va fi respectat principiul energiei regenerabile. În acest sens, reabilitarea se axează pe 28 de panouri fotovoltaice care vor asigura o parte din încălzire și iluminat, pereți anvelopați în exterior cu polistiren de 10 centimetri, ferestre din termopan în trei straturi, uși exterioare și interioare noi, centrală electrică, centrală termică si cazane, izolare pod și subsol, încălzire în pardoseală și corpuri de încălzire/radiatoare. Va fi urmărită eficiența energetică și în funcție de zilele lucrătoare/nelucrătoare, pe două regimuri diferite de încălzire.

Valoarea întregului proiect, a lucrărilor și a dotărilor necesare este de 4.763.930 lei, fonduri accesate de primărie și alocate de la bugetul de stat prin PNDL în proporție de 98%.

Lucrările efective sunt finalizate în proporție de 70%, însă, din cauza situației generate de pandemie, termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat pe data de 24 iunie a acestui an.

După finalizare va fi demarată licitația pentru dotarea și echiparea completă a clădirilor.

Grădinița și creșa ”Prichindel” vor fi date în folosință odată cu începerea noului an școlar, în luna septembrie 2021”, au precizat reprezentanții Primăriei Cugir.

Service camioane
Comments are closed.