Cugir – 10 străzi din Cindeni și Râul Mic vor fi modernizate

- Pe Surse - iulie 30, 2021
alba
Distribuie

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a semnat joi contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a 10 străzi din Cindeni și Râul Mic.

În valoare de peste 6.000.000 de lei, investiția va fi realizată de către SC Florea Goup SRL, societate care a câștigat licitația organizată prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

În baza contractului semnat va fi realizat Proiectul Tehnic și vor fi modernizate străzile: Șt. O. Iosif, 8 Martie, Zorilor, 1 Iunie, Arieșului, G. Enescu, M. Eminescu, Scăunel, Simion Bărnuțiu, Bradului (tronson 1 și 2).

Executantul va avea că termen 3 luni pentru a finaliza PT-ul și 24 de luni pentru modernizarea străzilor, termen care curge de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

La nivelul celor 10 străzi vor fi executate:refacerea carosabiluluireabilitarea trotuareloramenajarea de piste pentru bicicliștiintroducerea canalizatieirețele de alimentare cu apa(unde este cazul) și de canalizare pluvială.

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea și îmbunătățirea calității vieții din zona Școlii Gimnaziale Iosif Pervani”, în valoare totală de peste 15.000.000 lei.

Pe lângă modernizarea infrastructurii stradale arondate instituției de învățământ, proiectul vizează inclusiv reabilitarea, modernizarea și echiparea cele două clădiri ale școlii situate pe stradă 21 Decembrie 1989.

Pentru acesta a două componentă, în momentul de față se desfășoară licitația pentru achiziția lucrărilor de execuție a Proiectului Tehnic și a lucrărilor.

Prin implementarea acestui proiect, Primăria Cugir dorește să îmbunătățească confortul cetățenilor, să faciliteze mobilitatea și să crească accesibilitatea elevilor la/de la școala prin modernizarea căilor de acces rutiere și pietonale.

Totodată, unul dintre obiectivele urmărite este acela de a crea un confort zilnic elevilor, prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii gimnaziale „I. Pervain”

Service camioane
Comments are closed.