Sport

CS Unirea Alba Iulia își reconfirmă supremația la orientare: Locul 1 la Campionatul național pe echipe de la Baia Mare

1 Mins read
alba

Echipa CS Unirea Alba Iulia la orientare, formată din sportivii Ionuț Zincă și Tamas Bogya, a câștigat Campionatul național de la Baia Mare, organizat în perioada 4-5 iunie.

Campionatul național pe echipe a avut 2 etape, medie distanță și lungă distanța, clasamentul final fiind stabilit prin cumularea timpilor celor mai buni doi sportivi de la fiecare club participant – în cazul de față Ionuț Zincă și Tamas Bogya.

Orientaristul Ionuț Zincă s-a clasat detașat pe locul 1, în clasamentul general, (cu un avans de aproape 10 minute față de următorul clasat) iar Tamas Bogya a obținut, la rândul său, timpi buni, ceea ce a condus la clasarea echipei pe prima poziție. Pe locul 2 s-a clasat echipa CSU Craiova, care a fost devansată de echipa CS Unirea Alba Iulia cu 2 minute și 33 se secunde, în clasamentul final (cumularea timpilor primilor doi sportivi).

Duminică, 6 iunie, a avut loc etapa a treia a Campionatului Național de sprint urban, care a fost câștigat tot de către Ionuț Alin Zincă. Această etapă, alături de celelalte două anterioare, a contat în alcătuirea lotului național de seniori care va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Orientare ce vor avea loc în perioada 3-9 iulie, în Cehia.

”În urma acestor competiții, Ionuț Zincă demonstrează că este cel mai bun la orientare din România și, împreună cu Tamas Bogya, face o excelentă echipă. Pentru Ionuț Zincă, va urma o perioadă extrem de importantă, de pregătire pentru Campionatele Mondiale de Orientare, care reprezintă o mare provocare. Felicit întreaga echipă pentru rezultate!”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Grație rezultatelor bune, și Tamas Bogya are mari șanse să se califice în lotul participant la Campionatele Europei de Sud-Est, ce vor avea loc în perioada 24-29 august, în Croația.

Sportivii secției de orientare de la CS Unirea Alba Iulia sunt pregătiți de către instructorul sportiv Marius Anghel.

COMENTEZI?