Crosul Europei 2022: Peste 1.400 de tineri din Regiunea Centru la start

- Din Judet - decembrie 16, 2022
Distribuie

Elevii si profesorii din 13 scoli, alaturi de alti cetateni din Regiunea Centru, au alergat in acest an la editia a VIII-a a Crosului Europei, dand dovada de implicare in promovarea unui stil de viata sanatos si demonstrand tuturor ca incurajeaza protectia mediului. Este cel mai mare numar de participanti inregistrat de organizatorii Europe Direct Regiunea Centru si ADR Centru pe parcursul celor 8 editii ale Crosului. Toti cei care au alergat au fost informati de contextul activitatii, Pactul Verde European, si au aflat detalii despre metodele de reducere a poluarii, prin incurajarea activitatilor sportive. In acest an, principalii participanti ai Crosului Europei, au fost peste 1300 de tineri si mai mult de 60 profesori de sport, iar lor li s-au alaturat alte peste 50 de persoane inscrise on-line la crosul individual.

Europe Direct Regiunea Centru, alaturi de structura gazda ADR Centru, au pregatit pentru toti participantii materiale informative, kituri de inscriere dar si premii pentru cei ce au inregistrat cel mai bun timp de alergare. Cu sprijinul cadrelor didactice, elevii au alergat in curtea scolilor, in jurul unitatilor de invatamant sau in parcurile din localitati, dand dovada de mult entuziasm si determinare pentru a castiga premiile puse in joc. Echipa Europe Direct Regiunea Centru si ADR Centru a ajuns pe rand la scoli din Alba Iulia, Campeni, Aiud, Rasnov, Victoria, Avrig, Sibiu, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Reghin, Targu Mures, Baraolt si Sfantu Gheorghe, unde elevii au alergat cel putin un kilometru, castigatorilor fiind acordate 78 de premii, pentru fete si baieti. Cele 13 activitati sportive din orasele mentionate au fost foarte bine percepute de catre participanti, desi conditiile meteo nu au fost tocmai cele mai prielnice. Feed-back-ul pozitiv primit din partea concurentilor este ilustrativ – „Un eveniment de succes!”, „Trebuie sa participati la acest eveniment placut si bine organizat!”, „Sper sa reveniti si la anul!” – validand formatul propus, care sustine continuarea Crosului in format similar.

„Succesul activitatii organizate de noi s-a reflectat atat in numarul mare de participanti, cat si in solicitarile primite de la alte scoli de a organiza si la ei aceasta activitate. Suntem siguri ca, pe langa aceste 1400 de persoane care s-au implicat anul acesta in Crosul Europei, cel putin un numar similar, reprezentand colegii de scoala si familiile lor, au aflat despre aceasta activitate si despre modul in care putem sa reducem poluarea. Iar materialele primite si informatiile transmise de catre echipele noastre prezente la fiecare unitate de invatamant sigur au ajuns la toti, aceasta promovare oferindu-le pe viitor un punct de reper la care pot apela pentru mai multe informatii. Acestea reprezinta principalele motive pentru care implicam echipa noastra in organizarea unui astfel de eveniment, care anul acesta a fost ca o caravana, alaturi de increderea si motivatia pe care le generam prin obiectele promotionale pe care le oferim. Stim ca orice miscare fizica sustine starea de sanatate si rezistenta noastra in fata provocarilor, premize importante pentru starea de bine a fiecaruia”, a precizat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

In perioada noiembrie-decembrie 2022, EUROPE DIRECT Regiunea Centru, alaturi de structura gazda, Agentia pentru Dezvoltare Regionala CENTRU si cu sprijinul Inspectoratelor Scolare Judetene, au organizat Crosul Europei sub deviza „Sanatate si relaxare pentru fiecare!”, desfasurat in format fizic precum si cu inregistrari online. Si anul acesta, evenimentul a fost organizat in format mixt, fiind o activitate fara caracter de competitie sportiva. Crosul a avut in centrul atentiei prioritatea europeana – Pactul Verde European – pentru protejarea mediului inconjurator.

Elevii au alergat in echipamentul pregatit din kitul de inscriere, primind si multe materiale promotionale, marcate cu mesajul „Alergi si castigi: sanatate, relaxare, miscare, natura si progres!” Cei mai buni alergatori de la fiecare scoala (primii 3 clasati la masculin si feminin), au mai primit cate un set suplimentar de premii constand in obiecte promotionale personalizate, iar profesorii la randul lor au primit alte materiale de informare din partea organizatorilor. 

Lista unitatilor scolare la care au participat elevii si cadrele didactice in cadrul Crosului Europei desfasurat in sistem clasic:

Colegiul National „Avram Iancu” din Cimpeni
Colegiul National „Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia
Liceul „Gheorghe Lazar” din Avrig
Liceul „Onisifor Ghibu” din Sibiu
Colegiul National „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc
Liceul Tehnologic „Kós Károly” din Odorheiu Secuiesc
Liceul Tehnologic din Rasnov
Colegiul „Petru Maior” din Reghin
Liceul Teoretic „I.C. Dragusanu” din Victoria
Colegiul National „Unirea” din Tirgu Mures
Liceul Tehnologic „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt
Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfantu Gheorghe
Scoala Gimnaziala „Axente Sever” din Aiud.

La Crosul Europei, cu inscrieri on-line s-au inscris 58 de persoane din toate judetele regiunii, care au completat formularul de inregistrare si au transmis rezultatele obtinute in urma alergarii (pe trasee libere de minim 2 km), respectiv distanta parcursa si timpul necesar. Toti participatii care au transmis datele de alergare vor primi cate un kit de alergare, iar cele mai bune 10 rezultate vor fi premiate. Conform Regulamentului de Cros, dupa finalizarea formalitatilor, se anunta si castigatorii acestei . Acestia sunt: Giurma Daniel, Harjoc Vasile, Goia Marcel, Muntean Alina, Baruch David Roland, Gergely Linda, Puskás Beatrix, Baliga Katalin, Cristea, Bogdan-Sorin si Bogdan Simona-Loredana.

Conform Regulamentului in termen de maxim o luna de zile de la desemnarea castigatorilor, participantii la crosul cu inscriere on-line isi vor primi kitul de alergare, precum si premiile. Acestea se vor ridica de la sediile birourilor regionale din Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, sau de la sediul ADR Centru din Alba Iulia (Decebal, 12), pentru cei din judetul Alba. Adresele birourilor regionale se pot consulta in subsolul paginii web: http://www.adrcentru.ro/adr-centru-echipa/.

Comunicat

Service camioane
Comments are closed.