Coreea De Nord – Kim Jong Un, ales secretar general al Partidului Muncitorilor la al 8-lea Congres!

- Externe - ianuarie 11, 2021
un
Distribuie

Luni, 11 ianuarie, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a fost ales secretar general al Partidului Muncitorilor, la putere, al cărui preşedinte a fost până în prezent.

Această schimbare simbolică a titulaturii îşi propune să consolideze autoritatea lui Kim Jong Un, în contextul în care Coreea de Nord suferă de o gestionare defectuoasă cronică a economiei sale şi este mai izolată ca niciodată din cauza coronavirusului.

Kim Jong Un a fost ales preşedinte al partidului la putere la precedentul congres, în 2016.

Al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord (WPK), care s-a deschis marţi la Phenian, a restabilit un secretariat – abandonat în 2016 – şi a modificat titulatura funcţiilor în cauză.

Liderul nord-coreean a fost ales în unanimitate, duminică, secretar general al partidului, a informat agenţia oficială de presă nord-coreeană, KCNA. „Toţi delegaţii şi-au exprimat sprijinul deplin” cu o salvă de aplauze, a scris ea.

Această schimbare de titulatură are loc după ce Kim Jong Un s-a angajat miercuri în timpul congresului să consolideze capacităţile de apărare ale ţării, deja o putere nucleară.

Liderul comunist a admis cu acest prilej eşecul politicii sale economice, subliniind că obiectivele planului de dezvoltare cincinal adoptat în 2016 nu au fost duse la îndeplinire „în aproape toate sectoarele”.

Tatăl lui Kim Jong Un, Kim Jong Il, decedat în 2011, a rămas secretar general etern al partidului, în timp ce bunicul lui, Kim Ir Sen, fondator al Coreii de Nord şi mort în 1994, este preşedintele etern al ţării.

Pe de altă parte, congresul Partidului Muncitorilor a ales un nou birou politic care nu o include Kim Yo Jong, sora mai mică şi consilieră a lui Kim.

Service camioane
Comments are closed.