Copiii intră în vacanță

- Nationale - octombrie 19, 2022
vacanta
Distribuie

Elevii români intră în vacanța de toamnă la finalul cursurilor din 21 octombrie.

Fostul ministru al Educației (Sorin Cîmpeanu) a împărțit anul școlar 2022-2023 în module. Astfel, copiii, indiferent dacă sunt la grădiniță, în ciclul primar, gimnazial sau liceal vor avea prima vacanță după 7 săptămâni de cursuri.

Prima vacanță a anului școlar se încheie în ziua de duminică, 30 octombrie. Urmează modulul al II-a care vine cu o nouă vacanță, între 30 noiembrie și 4 decembrie.

Vor fi două zile naționale libere cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei (miercuri, 30 noiembrie) și a Zilei Naționale a României (joi, 1 decembrie).

Școala va continua până la vacanța de iarnă (23 decembrie-8 ianuarie).

Calendar:

5 septembrie – 21 octombrie – Modulul 1
22 octombrie – 30 octombrie – vacanţa de toamnă
31 octombrie – 22 decembrie – Modulul 2
23 decembrie – 8 ianuarie – vacanţă de Crăciun
9 ianuarie – 7 aprilie – Modulele 3 şi 4 (cu o săptămână de vacanţă între 6 şi 24 februarie, la alegerea fiecărui inspectorat)
8 aprilie – 18 aprilie – vacanţa de Paşte
19 aprilie – 16 iunie – Modulul 5

Ligia Deca, noul ministrul Educației, a afirmat imediat după ce a fost numită în funcție că va păstra împărțirea pe module, dar că după un an se va face o analiză: „Voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta, de exemplu, organizarea modulară anului școlar, și vom analiza această formulă după un an de la implementare”.

Service camioane
Comments are closed.