Din Judet

Controalele de verificare din județul Alba a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă continuă

1 Mins read

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 631 de persoane aflate în carantină, 433 aflate în izolare și au fost organizate 12 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 270 de persoane. Alte 65 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 29 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 83 de terase, restaurante, fastfood-uri și 54 de mijloace de transport, din care 14 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 67 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, două care nu au respectat măsura privind carantinarea/izolarea și 4 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, polițiștii din Zlatna au depistat o femeie de 36 de ani și un bărbat de 31 de ani, din Zlatna, care nu au respectat măsura carantinării și au părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-au întors din străinătate.

Cei doi au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

COMENTEZI?