Controale privind pescuitul în perioada de prohibiție

- Actualitate - aprilie 16, 2024
alba
Distribuie

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au intensificat activitățile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul piscicol, în condițiile în care ne aflăm în perioada de prohibiție.

Astfel, în cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au depistat un bărbat de 67 de ani, din Aiud, în timp ce pescuia în Valea Inzelului, cu toate că pescuitul prin orice metodă al reproducătorilor, în perioada de prohibiție, este interzisă. (foto: arhivă)

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește, în zonele de reproducere naturală”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 din O.G. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă respectarea legislației privind pescuitul și acvacultura și reamintește că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 561/2023/11/2024, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2024, în perioada 9 aprilie – 7 iunie 2024, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Service camioane
Comments are closed.