alba
Social

Contractul de execuție pentru modernizarea Școlii Gimnaziale Singidava din Cugir a fost semnat

1 Mins read

Joi, 2 septembrie a fost semnat contractul de execuție pentru modernizarea a două clădiri din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava din Cugir.

Constructorul va avea la dispoziție trei luni pentru finalizarea proiectului tehnic și încă 24 de luni pentru executarea lucrărilor.

Contractul, în valoare de aproape 10.130.000 lei, prevede lucrări de reabiltare, modernizare și echipare a celor două corpuri de clădire ale Școlii Gimnaziale Singidava Cugir, din strada Alexandru Sahia nr. 16 și din strada Gheorge Asachi nr. 13A.

Lucrările vor începe cel mai probabil la începutul anului viitor și vor consta în:

-reabilitarea termică a anvelopantei,

-reconformarea structurală a șarpantei,

-modernizarea instalațiilor utilitare,

-modernizarea finisajelor interioare și exterioare,

-modernizarea tamplariilor interioare și exterioare,

-echiparea cu instalațIi necesare pentru securitatea la incendiu,

-echiparea cu mobilier necesar desfășurărIi activitățIi de învățământ

-accesibilizarea clădirii pentru utilizatoriI cu handicap locomotor,

-instalațIi de voce-date, instalațIi de supraveghere video etc.

Investiția este parte componentă a proiectului european “Revitalizarea şi îmbunătăţirea călităţIi vieţii din zona urbană arondată Şcolii Singidava” (valoare totală de 27.115/037 lei), în baza căruia vor fi modernizate inclusiv strazile arondate școlii. În momentul de față este în curs procedura de achiziție proiect tehnic și lucrări.

De la începutul anului au fost semnate 6 contracte de execuție lucrări cu fonduri europene, pentru: modernizarea infrastructurii stradale pe care se desfășoară transportul public, modernizarea Colegiul Tehnic ID Lazarescu, a Școlii I. Pervain, strazilor arondate acesteia și grădinițelor aparținătoare, modernizarea Școlii Singidava și a Grădiniței Voinicel. La acestea se adauga un alt contract de execuție semnat in ultimul timp, finanțat din bugetul local pentru modernizarea drumului Valea Daii.

COMENTEZI?