Consilierii locali din Alba Iulia sunt pregătiți să discute și să aprobe un proiect de majorare salarială

- Din Judet - octombrie 10, 2023
Distribuie

Consilierii locali din Alba Iulia sunt pregătiți să discute și să aprobe un proiect de majorare salarială pentru angajații Primăriei, ca răspuns la creșterea recentă a salariului minim pe economie. Această propunere va fi prezentată în ședința planificată pentru 13 octombrie și, dacă este aprobată, majorările salariale vor fi aplicate începând cu luna octombrie 2023.

Acest proiect propus vine ca o amendare și extindere a HCL nr. 534/2022. Acest act normativ se referă la stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii și personalul contractual afiliat Primăriei municipiului Alba Iulia și serviciilor publice subordonate Consiliului Local. Modificările propuse sunt o consecință directă a Hotărârii Guvernului nr. 900/2023, emisă pe 28 septembrie 2023, care a redefinit salariul minim brut garantat pe țară.

Conform noilor reglementări, salariul de bază pentru angajații la nivelul de intrare (gradația 0) va fi de 3.300 lei. Acest nivel de salarizare reflectă noua valoare a salariului minim brut stabilită de guvern. Pentru angajații cu gradațiile 1-5, salariile de bază vor fi reevaluate prin aplicarea procentelor adecvate pentru fiecare nivel de vechime în muncă, așa cum este stabilit în Legea nr. 153/2017, modificată și completată ulterior.

Dacă proiectul este aprobat, angajații Primăriei Alba Iulia și ai serviciilor publice afiliate se pot aștepta la o creștere notabilă a veniturilor lor, aliniindu-se astfel la noile standarde salariale naționale.

Service camioane
Comments are closed.