Concurs de Arc Istoric la Alba Iulia: O Reîntoarcere la Tradiție

- Actualitate - martie 25, 2024
Distribuie

În cursul zilei de sâmbătă, 23 martie 2024, pe stadionul Nicolae Romcea din Oarda de Jos, Municipiul Alba Iulia, a avut loc un eveniment dedicat arcașilor tradiționali: un concurs de arc istoric ce a reunit pasionați și practicanți dedicați tradițiilor străvechi ale acestui sport nobil!

Detalii despre Concurs:

Proba sportivă: Tragere la ținte amplasate la distanță – Tragere la Puta, Qalqan, Zhamby
Număr participanți: 45 arcași tradiționaliști
Tipuri de arcuri admise la competiție: Doar arcuri replici istorice, fără fereastră, săgeți din lemn cu nock din materiale naturale, vestimentație istorică sau etnică
Tipul țintelor – ținte Tradiționale: Puta turcească (70 m bărbați, 60 m femei), Qalqan (70 m bărbați, 60 m femei), Zhamby (30 m atât pentru bărbați cât și pentru femei)
Total Săgeți Trase: 137

A fost o zi dedicată nu doar competiției, ci și omagierii tradițiilor, unde arcașii și-au demonstrat măiestria și pasiunea pentru acest sport ancestral.

Pregătiri pentru World Nomad Games 2024: Acest concurs a servit și ca competiție de selecție pentru reprezentarea României la World Nomad Games 2024, ce va avea loc la Astana, Kazakstan. FRAI dispune de 6 locuri pentru arcași pedeștri bărbați și 4 locuri pentru arcași pedeștri femei, iar organizatorii WNG asigură cazare și masă pentru aceștia. Sportivii selecționați sunt îndemnați să consulte hotărârea FRAI pentru detalii privind condițiile de selecție.

Important: Arcașii clasați pe primele 6 locuri la concursul din 23 martie 2024 sunt rugați să își exprime opțiunea de a face parte din delegația FRAI până la data de 30.03.2024, ora 24:00, prin trimiterea unui email la adresa secretariatfrai@gmail.com.

Pentru mai multe informații și pentru a consulta hotărârea FRAI privind condițiile de selecție, accesează acest link: Hotărârea FRAI https://drive.google.com/…/1wyAiVGLw3ctXyR…/view

Felicitări tuturor participanților pentru efortul și pasiunea demonstrată! Arcașii tradiționaliști continuă să aducă onoare și mândrie sportului românesc! #ArcIstoric #Tradiție #Măiestrie #WorldNomadGames

Echipa Sagittarii Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.