Comunicat de presă| Marius Hațegan, președinte PNL Alba Iulia: Gabriel Pleșa are și idei bune, doar că nu îi aparțin!

- Administratie - august 30, 2023
Distribuie

În urmă cu vreo două luni, Gabriel Pleșa iniția un proiect de HCL prin care, spunea atunci edilul, urma să rectifice o nedreptate, o discriminare pe care o sufereau o parte din angajații Poliției Locale. Mai exact, primarul Pleșa dorea să crească salariile polițiștilor locali cu studii medii, pentru că aceștia, deși aveau atribuții similare cu unii angajați cu studii superioare, beneficiau de un venit mai mic.

Singura problemă, în abordarea de la momentul respectiv a domnului Pleșa era aceea că respectivul proiect de HCL repara o nedreptate, însă crea o alta. Mai exact, proiectul respectiv viza doar polițiștii locali cu studii medii de la ordine publică, ignorând o categorie de angajați din cadrul aceluiași serviciu, cu atribuții similare și răspundere majoră, respectiv agenții de securitate.

Consilierii PNL nu au votat respectivul proiect, argumentând că, deși proiectul în sine corecta o nedreptate, ar fi creat o situație discriminatorie, favorizând pe unii angajați în detrimental altora.. De altfel, la momentul respectiv, consilierii locali ai PNL au și solicitat ca prevederea în cauză, menită să echilibreze veniturile în funcție de atribuții și nu de diplome, să aibă în vedere toți angajații din cadrul Poliției Locale, nu doar pe cei preferați de primarul Pleșa. Nu sunt bani pentru așa ceva, a motivat edilul la momentul respectiv refuzul de a lua în calcul varianta propusă de consilieri.

Ulterior, după ce a mutat, la ultima rectificare, aproape un milion de euro de la investiții la cheltuieli, iar după nici două săptămâni a îndatorat orașul cu încă 15 milioane, ca să acopere găurile din cel mai mare și inexistent buget de investiții al municipiului, dar și milionul mutat la cheltuieli, edilul Pleșa găsește de cuviință să revină asupra proiectului ce privea echilibrarea veniturilor polițiștilor locali.

Astfel, în ședința de astăzi, edilul va propune un proiect de HCL care să implementeze această majorare salarială. Ceea ce e foarte bine, doar că proiectul în sine nu este creația sa, ci folosește tehnica copy/paste pentru a iniția sub semnătura proprie un proiect de HCL depus de consilierii locali ai PNL cu săptămâni înainte, pe aceeași temă.

De altfel, se vede foarte clar că documente, cel inițial depus de PNL și cel în varianta depusă acum de primarul Pleșa, sunt absolut identice.

Singura diferență între ele este că, în timp ce proiectul PNL impunea o echilibrare imediată a acestor salarii, edilul Pleșa dorește o implementere mai târzie. Astfel, cu sacrificiul amânării majorării veniturilor polițiștilor locali, edilul urmărește să se erijeze în “salvatorul” angajaților din cadrul Poliției Locale, sperând, astfel, să mai obțină niște voturi la alegerile viitoare.

Sigur că nu este în regulă ca un primar să ignore proiectele depuse de consilierii locali, nici să conteste inițiativa acestora, pentru ca ulterior să și-o însușeacă ca fiind proprie. Însă, ce putem spune în cazul de față este că, în sfârșit, are și primarul Pleșa o idee bună, chiar dacă nu este a lui!

Service camioane
Comments are closed.