Comuna Daia Română: Aprobare pentru Înființarea Rețelei de Distribuție Gaze Naturale în Comună

- Din Judet - octombrie 18, 2023
Distribuie

Primăria Comunei Daia Română a primit un important aviz de mediu din partea Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Alba pentru proiectul ambițios intitulat „Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Daia Română, județul Alba.” Această veste reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii locale și în asigurarea unei surse de energie curată și eficientă pentru comunitate.

Valoarea totală a investiției se ridică la 33,6 milioane de lei, fără TVA. Alimentarea cu gaze naturale în comuna Daia Română va fi asigurată printr-o stație de reglare-măsurare-predare situată în zona Limba. Proiectul prevede înființarea unei rețele de distribuție gaze naturale de presiune medie care va străbate străzile și drumurile locale ale comunei. În cazul în care terenul permite, conductele vor fi interconectate, creând bucle care vor contribui la o distribuție mai uniformă a presiunii și, implicit, a debitelor.

Lungimea totală a rețelei de distribuție va ajunge la aproximativ 37.800 de metri liniari, garantind astfel accesul la gaze naturale pentru un număr semnificativ de locuitori și întreprinderi din comună. Această inițiativă va aduce beneficii substanțiale în ceea ce privește confortul, economia de energie și dezvoltarea economică locală.

În urma obținerii avizului de mediu, proiectul poate progresa către etapa de implementare, reprezentând o veste bună pentru comuna Daia Română și locuitorii săi, care vor beneficia de avantajele oferite de gazul natural, o sursă de energie mai curată și eficientă.

Service camioane
Comments are closed.