COD GALBEN: Atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică

- Actualitate - iunie 12, 2024
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru intervalul 12 iunie, ora 14.00 – 13 iunie, ora 6.00.

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

COD GALBEN

De asemenea, există o atenționare Cod Galben de temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat pentru 12-13 iunie.

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.