CMJ Alba: Mai e doar o zi pentru înscrierea în colegiile militare din țară

- Actualitate - martie 21, 2024
Distribuie

A mai rămas o zi pentru înscrierea în anul școlar 2024-2025, fiind disponibile 816 locuri în cele 5 colegii naționale militare:

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 168 de locuri
Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 168 de locuri
Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 168 de locuri
Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 168 de locuri
Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța – 144 de locuri.

Învățământul liceal militar este gratuit și asigură pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică, cu predare în regim intensiv la limba engleză.

Desfășurarea activităților de recrutare, selecție și admitere se realizează astfel:

𝟐𝟐.𝟎𝟏 – 𝟐𝟐.𝟎𝟑.𝟐𝟎𝟐𝟒 – 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫.
Potențialii candidați se pot înscrie ONLINE, la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau se pot prezenta, însoțiți de unul dintre părinți sau de tutore, la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrul Militar Județean Alba , având asupra lor cartea de identitate (certificatul de naștere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

𝟎𝟓.𝟎𝟐 – 𝟏𝟐.𝟎𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟒 – 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐞 𝐚𝐩𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐢𝐧𝐚𝐥𝐚̆ în cadrul Centrului Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia, conform precizărilor primite de la personalul recrutor.
Probele de selecție aptitudinală sunt: probe psihologice, probe fizice (traseu utilitar-aplicativ şi alergare de rezistență pe distanţa de 1000 de metri) și interviu de evaluare finală.

𝟏𝟗.𝟎𝟐 – 𝟏𝟗.𝟎𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟒 – 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐱𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.
Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi ”Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere (proba de verificare a cunoștințelor).

𝟑𝟎.𝟎𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟒 – 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧𝐮𝐥 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢̂𝐧𝐭𝐨𝐜𝐦𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐨𝐬𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭.

𝟐𝟒.𝟎𝟓.𝟐𝟎𝟐𝟒 – 𝐬𝐮𝐬𝐭̧𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̧𝐭𝐢𝐧𝐭̧𝐞𝐥𝐨𝐫 (candidaţii se vor prezenta la colegiul naţional militar unde vor susţine proba în data de 23.05.2024).

Mai multe informații și consiliere referitoare la înscriere, selecție și admitere, se pot obține de la personalul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Alba situat în Alba-Iulia, str. Regina Maria nr. 6, în zilele de luni, miercuri, joi și vineri între orele 08.00 – 16.00, respectiv marți între orele 10.00 – 18.00 sau la telefon: 0258.811.989/0258.812.291.

Centrul Militar Județean Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.