Circ mult, prostie pe măsură în Parlamentul României!

- Politice - februarie 22, 2021
Distribuie
Foto preluat de pe pagina de Facebook a Deputatului AUR Alba – Daniel RUSU

Florin Cîțu s-a aflat astăzi în Parlamentul României unde a făcut mai multe declarații cu privire la bugetul pe anul în curs. Premierul a fost însă întrerupt de mai multe ori din cauza parlamentarilor care își exprimau indignarea, respectiv cei de la PSD și AUR.

”Anul acesta, și românii trebuie să știe acest lucru, avem un buget echilibrat. Un buget credibil, primul buget după 30 de ani, recunoscut și de Consiliul Fiscal și de către instituțiile internaționale. Un buget construit în jurul investițiilor și anul trecut aceiași oameni ne spuneau că vom distruge România. Ei bine, nu! Am reușit, în cea mai mare criză economică din ultima sută de ani, să avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, împotriva a tot ceea ce ați făcut în Parlamentul României. V-am demonstrat cum se face economie”, a declarat Florin Cîțu.

Ludovic Orban, președintele Camerei a intervenit și le-a atras atenția parlamentarilor.

”Domnule prim-ministru, dați-mi voie să le mai atrag atenția încă o dată colegilor noștri că suntem în Parlamentul Românie. Pentru exprimare există microfon și cei care vor să se comporte ca într-o galerie, imediat ce se vor redeschide stadioanele, dacă vor să se comporte ca-n galerie, să se ducă pe stadion, nu în Parlamentul României. Respectați regulamentul și procedurile”, a intervenit Ludovic Orban.

După mai multe contre dure între Ludovic Orban (PNL) și George Simion (AUR), acesta din urmă a anunțat: “Vin, din păcate, din județul Hunedoara, unde am fost chemaţi şi de lucrătorii de la Termo Mintia, şi de minerii din Valea Jiului, am fost chemaţi și în Gorj de minerii de la Complexul Energetic Oltenia pentru că bătaia de joc a atins cote maxime. Grupul parlamentar AUR va părăsi sala de şedinţe, în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului şi cu toţi lucrătorii din domeniul energetic, pentru că, din păcate, domnule Cîțu, acest Guvern nu are o strategie, o viziune, un plan pentru Români, și pentru că, din păcate, în afară de lozinci, minciuni, pentru că la conducerea complexelor energetice s-a tot perindat clasa noastră politică, nu aveam cu ce să îi bucurăm pe aceşti oameni. În spirit de solidaritate cu ei, pentru că nu cred minciunile doamnei Turcan şi pentru ca ei încă sunt la ora asta în mină – pentru că este forma lor de protest extrem prin care îşi pun viaţa în pericol – noi, cei de la AUR, vom părăsi aceste dezbateri. Poate vă veţi trezi, domnule Cîțu, şi veţi înţelege că românii au nevoie de soluții”, a spus George Simion.

Rămâne totuși câteva întrebări extrem de pertinente: Oare cu ce îi ajută pe minerii din galeriile pământului faptul că parlamentarii AUR au părăsit astăzi ședința de plen?  Ați fost solidari cu ei în ce fel?! V-ați dus să mâncați și să beți în locul lor?! Le-ați plătit facturile sau ratele restante?!

Unii pricep tare greu fenomenul politic în România, iar democrația trebuie explicată pentru mulți ca la clasele I-IV… 
Doar că, poate, unii dintre parlamentarii AUR nu au ajuns așa departe cu materia…

Service camioane
Comments are closed.