Ciolacu a răbufnit în ședința de Guvern: Nu ne ploconim la Bruxelles!

- Nationale - august 18, 2023
Distribuie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, în debutul ședinței de Guvern, că el și miniștrii care se vor deplasa la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni, nu se vor „ploconi” ci vor avea discuții normal despre pensiile speciale și măsurile fiscale așa cum este trecut în PNRR.

„Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea și a unor miniștri din Guvern la Bruxelles. Vreau să fiu foarte clar: premierul României și miniștrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui! Avem un dialog normal cu Comisia Europeană care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR, automat vizează și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populației. Este un demers normal pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut”, a declarat Ciolacu.

„Cred că ipocriții care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să-și aducă aminte ce reforme și jaloane au trecut în PNRR, când au scris că vor fi scoase excepțiile din Codul Fiscal”, a adăugat premierului, cu trimitere la USR.

„Pe scurt, vizitele la Bruxelles au rolul de a obține lucruri concrete pentru România și români. Acesta este fișa postului miniștrilor și a prim-ministrului, este cât se poate de normal”, a mai afirmat Ciolacu.

Cine sunt miniștrii care merg în deplasare

El a indicat că ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale după decizia CCR, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va merge la Bruxelles pentru o discuție despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară pentru că „ele sunt trecute ca jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată, nu merge să ceară acceptul cuiva”, iar ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, va discuta despre renegocierea PNRR și planul RepowerEu „unde ne propunem să obținem peste 1,1 miliarde de euro, bani care să fie direcționați direct către populație pentru achiziția de panouri fotovoltaice”.

The post Ciolacu a răbufnit în ședința de Guvern: Nu ne ploconim la Bruxelles! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.