Ciclonul mediteranean lovește România

- Nationale - noiembrie 27, 2023
Distribuie

Nu trebuie să ne speriem, dar vine un alt ciclon. El vine din Europa cu fenomene mai puţin severe şi sperăm să se păstreze.

Până la jumătatea săptămânii trebuie să fim atenți mai ales la nopțile care urmează, pentru că vor fi cu temperaturi negative în toată țara, adică cam de la -8 spre -1 grad, iar posibil în noaptea de marți spre miercuri, chiar mai scăzut în depresiuni, probabil pe fondul unui cel mai degajat. Temperaturile acestea foarte scăzute, în condițiile în care există la sol un pic de zăpadă sau apă în urma ploilor, vor favoriza formarea ghețușului.

Deci avem în continuare precipitații, inclusiv mâine, în toate zilele care urmează, dar atent suntem atenți la acel ciclon care vă spuneam că vine spre Europa Centrală și care probabil va aduce miercuri precipitații în funcție de cum se va deplasa el mai repede sau ninsori categoric în zonele montane.

Am făcut un efort deosebit să anunțăm. Deja din dimineața zilei de vineri am anunțat severitatea maximă a fenomenelor în noaptea de sâmbătă spre duminică. Este adevărat că în întotdeauna în astfel de situații și cine știe un pic de meteorologie, îmi dă dreptate și este foarte greu de estimat cum mai mult timp înainte, care sunt zonele cu severitate maximă a fenomenelor. Dar repet, s-a mers cu codul roșu de vineri dimineață, codul general. Deci este adevărat că sâmbătă am revenit puțin, s-au schimbat zonele, dar ideea că gravitatea maximă a fenomenelor va fi pe partea de sud-est a țării era foarte clară”, a spus Florinela Georgescu, director de prognoză de la Administrația Națională de Meteorologie, la Antena 3 CNN.

The post Ciclonul mediteranean lovește România first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.