Pe Surse

Ceremonie militară organizată la București cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan

1 Mins read

Ministerului Apărării Naționale anunță că miercuri, începând cu ora 10.00, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti va avea loc ceremonia militară organizată cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan. La eveniment vor participa preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu. 

Vor defila pe sub Arcul de Triumf detaşamente pedestre reprezentând structurile militare ale Armatei României care au îndeplinit misiuni în acest teatru de operaţii, începând din anul 2002 şi până în luna iunie a acestui an.

Pe timpul ceremoniei, se va păstra un moment de reculegere şi se va depune o coroană de flori în memoria militarilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii externe, iar formaţii de aeronave vor survola monumentul.

În cei 19 ani de participare cu structuri militare în teatrul de operaţii din Afganistan, un număr de peste 32.000 de militari ai Armatei României au participat la misiuni, 27 de militari români şi-au pierdut viaţa în acţiuni de luptă, iar peste 200 au fost răniţi.

COMENTEZI?