Centru de vaccinare împotriva COVID-19, destinat copiilor cu vârste între 5 și 11 ani la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

- Din Judet - ianuarie 25, 2022
covid
Distribuie

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia va funcționa, de miercuri, 26 ianuarie, un centru de vaccinare împotriva COVID-19, destinat copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Imunizarea protejează copiii atât de efectele directe, imediate ale bolii, cât și de efectele pe termen lung.

Centrul este organizat în sala de ședințe a SJU Alba Iulia, situată la parterul instituției (Bulevardul Revoluției 1989, nr 23) și funcționează de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00. Nu este necesară programare prealabilă, dar este obligatorie prezența unui adult, părinte sau tutore legal, în funcție de caz, respectiv prezentarea certificatului de naștere al copilului.

Centrul este organizat cu persoane calificate din cadrul secției de Pediatrie a SJU Alba Iulia. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia pun la dispoziția persoanelor care au nevoie de informații suplimentare nr. de telefon 0786 531 577 (disponibil de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00).

Vaccinul Comirnaty-Pfizer-BioNTech va fi administrat pentru imunizarea activă pentru prevenirea bolii. Vaccinul este aprobat, pentru administrarea la grupa de vârstă menționată, de către Agenția Europeană a Medicamentelor și de către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Imunizarea previne apariția formelor severe de boală și previne apariția complicațiilor pe termen lung.

Copiii care prezintă comorbidități (boli cronice respiratorii, renale, hepatice, cardiace, malignități, boli inflamatorii intestinale, imunodepresie de diferite cauze) sunt mai expuși riscului de a dezvolta forme severe de COVID-19 după infecția cu virusul SARS CoV-2 în comparație cu copiii sănătoși.

Service camioane
Comments are closed.