Cel mai periculos drog, inodor, incolor și insipid, este cel al violului!

- Nationale - aprilie 19, 2024
Distribuie

Psihologul Eduard Bondoc, doctor în medicină la Clinica de Psihiatrie din Craiova, atrage atenția asupra unui drog extrem de periculos, cunoscut sub numele de „drogul violului”. Acesta este caracterizat de lipsa completă a gustului, mirosului și culorii, fiind extrem de dificil de detectat în băuturi. Bondoc îndeamnă în special fetele care participă la petreceri să-și supravegheze cu atenție băuturile, deoarece există riscul ca acest drog să fie adăugat fără ca ele să-și dea seama, având ca efect amnezie temporară și potențiale drame.

„Drogul violului, cunoscut și sub numele de rohipnol, este incolor, inodor, insipid, și nu poate fi detectat în nicio băutură. Aș sfătui toate domnișoarele care merg la petreceri să nu-și lase niciodată paharele sau dozele de suc nesupravegheate, deoarece este posibil să fie contaminat cu acest medicament, care poate provoca amnezie temporară. Nu își vor mai aminti ce s-a întâmplat în acea noapte, iar consecințele pot fi dramatice”, a declarat Bondoc pentru Medika TV.

Bondoc a atras atenția și asupra faptului că acest drog este ușor de procurat, iar pe piață există dealeri tot mai pricepuți în comercializarea acestor substanțe periculoase.

„Este extrem de ușor de procurat, iar piața acestor droguri și-a extins considerabil prezența, cu dealeri tot mai specializați”, a adăugat specialistul.

Întrebat dacă un astfel de drog poate crea dependență, în special în situația în care este adăugat în băuturi fără cunoștința consumatorului, Bondoc a explicat că majoritatea drogurilor recent apărute pot duce la dependență chiar și după câteva utilizări.

„Drogurile recent apărute pot genera dependență chiar după a treia utilizare. Deci, cine le consumă o dată din curiozitate, a doua oară pentru a înțelege efectele, și a treia oară poate deveni deja dependent. Chimia acestor substanțe a evoluat atât de mult încât dependența se instalează rapid”, a concluzionat specialistul.

The post Cel mai periculos drog, inodor, incolor și insipid, este cel al violului! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.