Cea mai spectaculoasă competiție motorsport din județul Alba va avea loc în acest weekend la Alba Iulia

- Din Judet - iunie 2, 2023
Distribuie

Trofeul Alba Iulia Super Rally este un eveniment oferit de Primăria Municipiului Alba Iulia şi reprezintă a doua etapă a Campionatului Național de Super Rally Powered By Superbet, o competiție cu potențial ridicat pentru spectacol. La start sunt așteptați 24 de concurenți, piloți din diferite discipline motorsport, atât din România cât și din străinătate.

Organizat de AMC Racing și Primăria Municipiului Alba Iulia, Trofeul Alba Iulia Super Rally este o competiție ce se desfășoară pe circuitul stradal din zona Parcului Unirii – Cetatea Alba Iulia. Concurenții vor lua startul Sâmbătă în manșele de recunoașteri și antrenamente cronometrate, urmând ca apoi în manșele de concurs să lupte pentru cel mai bun timp. Traseul de concurs este prevăzut cu diferite obstacole pe care piloții vor trebui să le ocolească, atingerea acestora aducând penalizări în timp.

Printre piloţii care vor participa se numără piloţi din Franţa (Jerome France) și Belgia (Didier Balcaen), dar şi campioni ai motorsportului românesc, precum Mihai Leu , Costel Cășuneanu și Vali Porcișteanu sau Adrian Teslovan.

Vineri la ora 19:00 mașinile de concurs vor fi pregătite pentru startul festiv, în zona Parcului Service, la cafeneaua Gavroche. Sâmbătă va începe ziua cu două manșe de recunoașteri de la ora 09:00, manșele de antrenament având startul programat la ora 10:00. Manșele de concurs sunt programate la ora 14:00, premierea câștigătorilor având loc aproximativ la ora 16:00, la Cafeneaua Gavroche.

Trofeul Alba Iulia este organizat de ACS AMC Racing – AMC Curse, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, campionatul fiind susținut de Superbet în calitate de partener principal, alături de partenerul Romgaz. Printre sponsorii acestei competiții se numără KIA România, Popescu și Asociații, United Media, Petra Pavaje, Hotel Transilvania, Klaubmusic, Elit, parteneri media fiind Kiss FM și Prima TV Sport.

Emil Antoniu Popescu, viceprimar al Municipiului Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.