Campania Sănătate pentru zâmbete la Roșia Montană

- Din Judet - martie 27, 2023
Distribuie

Campania de conștientizare a importanței sănătății dentare a ajuns, luni, la trei unități de învățământ, din Roșia Montană, Gura Roșiei și Cărpiniș, unde am întâlnit peste 200 de preșcolari și elevi.

Pe de o parte, copiii au primit sfaturi importante despre ceea ce înseamnă o igienă dentară corespunzătoare și cum trebuie realizat corect periajul dentar. Pe de altă parte, la finalul întâlnirii, fiecare preșcolar și elev a primit câte un set cu produse pentru igiena orală. Acestea au fost formate din pastă de dinți, periuță de dinți, apă de gură și ață dentară, fiind adaptate categoriilor de vârste.

Campania ,,Sănătate pentru zâmbete” a luat naștere din dorința mea și a medicului stomatolog Adrian Bara de a venit în sprijinul copiilor. Este foarte important ca preșcolarii și elevii să conștientizeze importanța sănătății dentare pentru a preîntâmpina problemele la maturitate, dar și pentru că, la vârste fragede, deficiențele pot fi tratate mai ușor.

Prima ediție, anul trecut, a avut loc la școli și grădinițe din comuna Cricău, iar a doua ediție s-a desfășurat la unități de învățământ din Roșia Montană – comună din care este originar dr. Adrian Bara. La această acțiune s-a alăturat și medicul stomatolog Bogdan Mera, căruia îi mulțumim pentru prezență și implicare.

Campania #SănătatePentruZâmbete va continua și în alte grădinițe și școli din mediul rural. Fiecare acțiune va avea două componente: de informare și conștientizare asupra importanței sănătății dentare, de predare a noțiunilor de bază de către specialiști în domeniu, respectiv de donare a unor seturi cu produse de igienă dentară.

Mulțumesc pentru prezență și implicare deputatului Radu Tuhut, consilierului local Dorin Toma, colegului nostru Dragoș Suciu, respectiv cadrelor didactice și conducerii unității de învățământ – oameni buni care ne-au primit cu brațele deschise, înțelegând că demersul nostru este unul constructiv și onest!

Corneliu Mureșan, PSD Alba

Service camioane
Comments are closed.