Călin Gheorghe Matieș:DRUMUL RUȘINII Județului Alba are vinovații exact în persoanele care se dau acum mari salvatori!

- Politice - mai 15, 2021
PSD
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Drumul Național 75, cel mai prost drum al județului Alba și poate cel mai jalnic din întreaga Românie are și o importanță majoră: leagă nu doar moții de Alba Iulia sau Cluj, ci are rolul de a-i lega pe români între ei.

Protestul de vineri nu a fost organizat de vreun partid politic, deci nici de PSD Alba. Dar trebuie să recunosc, personal susțin acest demers. Calitatea precară a infrastructurii rutiere mi-a atras atenția încă de anul trecut din toamnă… Faptul că există un Studiu de Fezabilitate din 2007 care arată ce trebuia făcut și cât trebuia investit este o sentință de moarte politică dată celor care au condus județul Alba din 2007 încoace…

Nu este, cred, un secret pentru nimeni că la cârma județului Alba era același Ion Dumitrel (PNL) și aceiași prefecți PNL-PDL… Nu au făcut nimic nici atunci, iar acum se pregătesc de “marea spoială”. Transportul de mare tonaj va face praf orice structură rutieră de 4-6 cm de asfalt, astfel că în mai puțin de 2 ani vom fi exact în aceeași situație. Asta dacă se vor și apuca de treabă, în cazul în care vreo firmă riscă să se bage într-un contract atât de subevaluat…

Anunțul intempestiv al prefectului județului Alba, Nicolae Albu (PNL) este doar batista pe țambalul ruginit al PNL Alba, care de 20 de ani le promite moților condiții decente: modernizare DN 75, apă, canalizare și gaz!!!

Mă adresez, în primul rând, moților: în 2007 CJ Alba era condus de același Ion Dumitrel (PD-L-PNL), doar că ceva mai tânăr…; prefectul de atunci era Cosmin Covaciu (PNL), urmat de Dan Simedru (PNL)!!!

Cine promite din nou astăzi că va rezolva problema: PREFECTUL PNL NICOLAE ALBU, PREFECTUL DE 4 cm al județului Alba. Pentru că aceasta va fi grosimea stratului de asfalt de pe DN 75: 4 cm. DN75 va fi Drumul de UNICĂ FOLOSINȚĂ al moților!

În 2007, conform SF al CNAIR, cei 50 de km din acest DN 75 – Drumul Moților costa circa 83.983.382 EURO. Adică 84 milioane euro!

În 2021, conform promisiunilor prefectului PNL Nicolae Albu, cei 50 de km din acest DN 75 – Drumul Moților costa circa 3.722.666 euro!!! Cred că numai numărul de la final, 666 este cel care are vreo logică în minciunile prefectului PNL!

În ce cap limpede modernizarea DN 75 costa 84 de milioane euro în 2007, iar în 2021 costă doar 3 milioane euro?! Lucrări de calitate?? Aruncăm încă 3 milioane de euro pe apa sâmbetei? Mă rog…a Arieșului?

Așa nu se mai poate! Fără Drumuri de unică folosință! Fără PeNaLi ne vom face bine!

Senator PSD Alba

Călin Gheorghe Matieș

Service camioane
Comments are closed.