Din Judet

Bilanțul din ultimele 24 de ore a acțiunilor de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă

1 Mins read

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 571 de persoane aflate în carantină, 259 aflate în izolare și au fost organizate 12 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 341 de persoane. Alte 40 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 35 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 67 de terase, restaurante, fastfood-uri și 62 de mijloace de transport, din care 20 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 52 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și două care nu au respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Blaj, au fost legitimate 114 persoane, au fost verificate 52 de autovehicule și au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, din care 14 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

COMENTEZI?