Beniamin Todosiu, USR Alba: Văd în Parlament cum ne râd în față că pot să facă orice, că pot să-și mărească salariile

- Politice - septembrie 30, 2022
Distribuie

Invitat la Radio HIT FM Alba, deputatul USR Alba a făcut niște declarații foarte aspre la adresa colegilor din Parlament.

„Dacă era să mă aștept acum 3-4 săptămâni la o măsură de sprijin (creșteri de salarii), ca să sprijinim cetățenii să treacă peste această inflație de 15 la sută care vedem că nu se va mai termina, cea mai năstrușnică idee a politicienilor de la PSD și PNL este creșterea proprilor salarii și a proprilor venituri.

Evident toate lucrurile astea se fac prin diverși parlamentari, care vin și depun un amendament și după aia nici nu se prezintă să-l susțină și toată lumea îl votează.

Așa funcționează lucrurile, așa a funcționat și săptămâna aceasta inclusiv în comisia juridică, când un deputat al minorităților vine și depune un amendament prin care procurorul general al României poate să fie și un judecător, majoritatea îl votează și apoi urmează scandalul.

Acel parlamentar care a depus acel amendament nici nu măcar nu s-a dus în comisie să-l susține. Pur și simplu a fost omul care a băgat acel amendament și majoritatea l-a votat.

Ăsta este mecanismul de a lucra. Niciodată n-o să vedem tot blocul de parlamentari PSD sau PNL depun un amendament și îl susțin cu tărie. Nu. Este băgat un astfel de amendament care e băgat într-o lege care avea cu totul și cu totul un alt scop, cu o altă direcție și dezbaterea publică a fost cu totul alta… și te trezești cu un amendament care pur și simplu îți dă peste cap dezbaterea publică, toate dezbaterile din comisii, iar în ziua votului te trezești cu o lege care alt scop.

Eu nu pot să înțeleg logica să pui un judecător peste procurori în România. E bine să nu amesteci lucrurile astea. Și din păcate vedem că cu asta se ocupă clasa politică și vedem că opinia publică este dată la o parte”, a declarat deputatul Todosiu..

„Pentru mine e o stupoare, mai ales că văd lucrurile din Parlament, cum ne râd în față că pot să facă orice, pot să-și mărească salariile, pot să mărească salariile primariilor și viceprimarilor, salariile președinților de consiliu județean.

Păi îmi cer scuze: un președinte de Consiliu Județean poate ia și 25.000 de lei pe lună. Era o măsură de care era nevoie ? Sau ale primarilor ? Avem viceprimari care au 17.000 de lei salariu și tu le mărești salariile ?…pe motiv că, vai Doamne, salariile din administrație țin de salariile primarului… Păi haide să reglementăm lucrurile astea și într-adevăr să creștem salariul acelor funcționari publici care au 3-4.000 de lei.

Dar în loc să facem un mecanism prin care să creștem salariile mici, din păcate vedem același stil pur românesc, în care mărim salariile mari mai mult și salariile mici… cu ce ajută că crești un salariu de 2.000 de lei cu 20 la sută ? Omul ia 2.400 de lei în mână. Dar dacă mărim un salariu de 24.000 de lei cu 20 la sută…”, a mai spus Beniamin Todosiu.

Service camioane
Comments are closed.