Beniamin Todosiu despre plecarea primarului Gabriel Pleșa la PNL: „Este o situație jenantă, de-a dreptul incredibilă de a face politică”

- Administratie - decembrie 21, 2023
Distribuie

Invitatul emisiunii „La ordinea zilei” de la Rdio HIT FM Alba de miercuri, 20 decembrie 2023, a fost deputatul Beniamin Todosiu, președintele USR Alba.

Printre subiectele abordate s-a numărat și trecerea primarului de Alba Iulia (Gabriel Pleșa) de la USR la PNL:

„Vorbim de primarul PNL Gabriel Pleșa, asta a fost declarația lui publică, a fost o declarație cu subiect și predicat, declarație în care declara cu tărie că s-a decis, că s-a întors acasă, urmată de Le mulțumesc colegilor din USR, acestea sunt declarații de „La revedere”.

Adică, omul a luat decizia, inclusiv în același mesaj intern pe grupul de comunicare USR Alba, urmat de părăsirea acestuia a grupului USR.

Astea toate sunt elementele unei demisii și până la urmă a unei decizii. Nu avem nici o problemă. Asta a decis Gabriel Pleșa. Asta este libertatea, asta este democrația, ăsta este și farmecul democrației: libertatea.

Acum avem libertatea de a alege, asta a fost și libertatea dlui Pleșa, care alături de PNL va continua și că el s-a întors acasă. Este decizia lui… Noi doar am semnalat săptămâna asta prefectului și secretariatului general al primăriei faptul că Gabriel Pleșa și-a dat demisia, iar legea specifică foarte clar că în cazul demisiei, mandatul primarului încetează.

Asta este ceea scrie în lege, asta este legislația din Romînia, o legislație pe care toți trebuie să o respecte. Din păcate, asta trebuie să se întâmple, să își dea demisia.

Nimeni nu și-a dorit un final de an așa de tumultuos…”

-Dar știați de discuțiile din culise? Zvonuri circulau de un an de zile că Pleșa va pleca din USR către PNL sau PSD.

„După fiecare zvon pe care noi îl auzeam și ajungea la urechile noastre, discutam cu dl. Gabriel Pleșa, ne spunea că nu sunt altceva decât zvonuri, sunt atacuri politice care încearcă să ne destabilizeze, noi trebuie să fim uniți, să fim puternici, și tot timpul ne spunea că el este om de echipă și, că dacă cumva se întâmplă o trecere, voi fi primul care va fi anunțat.

Nu știu dacă am fost primul, dar informația mi-am luat-o de pe rețelele de socializare, din păcate o spun, pentru că nu e normal să se întâmple așa ceva, la fel ca și candidatul PNL pentru Primăria Alba Iulia.

Este o situație jenantă, de-a dreptul incredibilă de a face politică, adică… OK, până la urmă, partidele care suntem pe scena politică, ne punem niște candidați sau ne stabilim niște oameni cu care vrem să câștigăm alegerile, pe care noi considerăm că sunt foarte buni, însă când vezi amatorismul sau, mă rog, lipsa de respect față de proprii oameni, nu vreau să mă gândesc la lipsa de respect față de cetățeni. Dacă tu cu oamenii pe care îi ai la tine în partid te comporți cum te comporți… Nu-i de mirare că PNL a ajuns această balama a PSD-ului și, din păcate o spun, sunt mai răi ca PSD-ul. Aici au ajuns. Dacă la PSD mai există o urmă de bun simț în anumite lucruri, la PNL nu este decât… ciolan, ciolan și ciolan”.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.