Beniamin Todosiu, deputat USR: Dascălii merită salarii decente pentru că în mâna lor se află viitorul acestei țări

- Administratie - mai 18, 2023
Distribuie

Cadrele didactice merită salarii decente și corecte deoarece în mâna lor se află viitorul acestei țări. În ultimii ani, acești oameni au fost mințiți, au fost umiliți, iar măririle de salarii, care le-au fost promise mereu, nu au venit. USR a depus un amendament care propunea creșterea salariilor profesorilor, dar acesta a fost respins de PNL și PSD.

În opinia Guvernului Ciucă – Ciolacu, pentru cei care ne educă și ne modelează copiii nu sunt bani, în schimb, pentru pensii speciale și sinecuri se pot cheltui miliarde de euro anual. Aceasta e România Educată promovată de Klaus Iohannis, PNL și PSD: o țară care își bate joc de cei care lucrează în educație, o țară care își ține copiii să învețe în școli insalubre sau cu toaleta în curte, o țară care are cea mai mică alocare din PIB pentru educație dintre statele Uniunii Europene.

Este un semnal clar că așa-zisele „reforme” propuse de triada Iohannis-Cîmpeanu-Deca nu au nimic de-a face cu viziunea unei Românii Educate și au eșuat. Este clar că această guvernare, girată de protectorul ei, Klaus Iohannis, a ajuns toxică și pentru școala românească.

De luni, profesorii vor ieși în stradă și le înțelegem strigătul de disperare. Sunt oameni demni, intelectualii acestei țări, care au ajuns să fie tratați în cel mai josnic mod de niște politicieni mincinoși, demagogi și, în foarte multe cazuri, semianalfabeți. Pentru că nu au crescut profesional prin educație și meritocrație, acești politruci nu văd adevărata valoare a școlii și a oamenilor din educație. USR înțelege revendicările și nemulțumirile cadrelor didactice și le suntem alături pentru a-și recăpăta statutul pe care trebuie să îl aibă în România. Suntem siguri că acești oameni vor încerca să facă tot ce le stă în putință pentru ca actul educațional și elevii să aibă cât mai puțin de suferit. În același timp, USR cere public Guvernului PNL-PSD și Ministrului Educației, Ligia Deca, să înceteze să își mai bată joc de școala românească și să oprească tentativa de a demola învățământul.

Părinții, elevii și profesorii merită respect, nu manipulare și minciuni!

Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.