Beniamin Todosiu, actual deputat PSD, fost deputat USR: „Mulți au zis că am trecut la ciolan, dar eu nu știu despre ce ciolan e vorba, că eu tot în Opoziție am trecut”

- Actualitate - aprilie 4, 2024
Distribuie

Joi, 4 aprilie, invitatul emisiunii „La ordinea zilei” a fost deputatul de Alba Beniamin Todosiu, care a abordat mai multe subiecte fierbinți.

Deputatul Todosiu a explicat trecerea sa de la USR la PSD:

„În primul rând, hai să vedem spectrul politic, în ansamblu, în județul Alba. Avem o alianță impusă de la centru, (între USR, PMP și Forța Dreptei), o alianță cu care nu am fost de acord cu ea, pentru că pur și simplu erau oameni în care nu aveam încredere, s-a și dovedit după aia că nu erau parteneri cu care să mergi înainte, și obiectivul nostru era, într-adevăr, să ne luptăm cu acest PNL care căpușează județul Allba. Și având în vedere toată nesiguranța, haosul, și acum sunt tergiversate candidaturi, nu au candidaturi la CJ Alba, la Alba Iulia încă nu se știe cine va fi candidatul Dreptei Unite… Se vede că Forța Dreptei nici nu și-au anunțat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

Un proiect nou pe care vrea să-l construiască Victor Negrescu în județul Alba, un partid care s-a deschis după vreo 30 de ani, în sfârșit un partid mare care se deschide către oameni – oameni noi, cu ambiție, oameni care vor să vină și să facă opoziție chiar într-adevăr pe bune la acest PNL, care, repet, nu toată simpatia unora, nu este normal ca ce-și doresc ei să se întâmple: ca să aibe toți primarii din județul Alba să aibă aceeași culoare, toate instituțiile să fie subordonate unui singur șef de partid. Acest lucru l-am mai simțit în 1989, iar românii au ieșit în stradă și au făcut o revoluție împotriva unui Partid-Stat.

Lucru care nu ne dorim să în județul Alba, pentru că e bine să existe o Opoziție puternică. Cu cât este o opoziție mai puternică, cu atât cei aflați la Putere nu-și permit să facă fel și fel de abuzuri, și vedem aici, cel mai simplu lucru este cazul prețului la apă. (…)

Când am văzut cu stupoare cum iasă domnii primari PNL în presă și anunță că ei nu sunt de acord cu creșterea tarifului la apă și canalizare… pe care l-au votat tot ei. Asta a fost un joc de imagine pe care m-a revoltat foarte tare și la vremea respectivă am început să fac demersuri la ANRSC, să văd exact care este motivul sau cum au juns cei de la ANRSC să aprobe niște prețuri la nivel de județul Alba în condițiile în care primarii PNL din Alba se opuneau și spuneau nu sunt de acord și spuneu că le este încălcată autonomia locală…

Imaginați-vă să nu fi existat o Opoziție în județul ăsta momentul repsectiv. Oamenii credeau și acuma că exită o instituțlie rea-voitoare la București, care ăia ne cresc prețul la apă și canalizare. Că în realitatate este că tocmai colegii dânșilor de partid, aflați în APA CTTA și în Consiliile de Administrație, tocmai ei au propus acest plan tarifar și au crescut prețurile în așa fel încât compania să devină sustenabilă pe termen mediu și lung. De ce trebuie să devină sustenabilă ? Pentru că și-au crescut din pix salariile, și atunci, evident, că trebuie de undeva să aducă bani. Și de unde să aducă ? De la clienți, noi, care plătim apa… Și odată cu creșterea acestor salarii, evident e nevoie de bani și au apărut și aceste creșteri de taxe. Și toată lumea știe ce salariu are dl Bardan de la Apă (n.a. – directorul SC APA CTTA SA Alba) de exemplu. Am făcut publice ieri inclusiv o hotărâre din 2023, în care își repartizau aproximativ 25 la sută din profitul obținut ca bonuri salariale și probabil bonusuri de merit, sau cum le-or fi denumit ei, către angajații instituției…toate acestea de pe spinarea noastră, a celor care plătim în fiecare lună apa la această companie.

Ei, imaginați-vă lipsa unei Opoziții într-un județ în care efectiv ni se servesc niște minciuni și noi ajungem să credem exact ca pe vremea comunismului, când la televizor apăreau doar o anumită categorie de știri, aveam voie să citim doar anumite lucruri. Mie asta nu-mi convine și pentru asta lupt.

Și în politică e bine să-ți alegi luptele, pentru că asta este ceea ce te motivează… iar eu, personal, fac politică în primul rând pentru cetățenii din Alba. Mulți au zis că „uai, că am trecut la ciolan”. Dar eu nu știu (despre) ce ciolan e vorba, că eu tot în Opoziție am trecut. Eu nu am trecut, de exemplu, ca să-mi păstrez funcția de primar. Eu am trecut de la o luptă anti-PNL din USR… la o luptă împotriva PNL din PSD, unde partidul este mai închegat, mai solid, mai bine organizat și care, într-adevăr, a început să facă această Opoziție de când Victor Negrescu este președinte la PSD Alba și mă bucur că este o organizație care spune: „Stop blaturilor de la nivel local cu PNL” și asta este ceea ce ne dorim. De acum înainte nu veți mai vedea blaturi cu PNL, pe vremuri mai existau pe ici, pe colo, și le simțeau oamenii. Vezi când trage un primar pe bune sau se face, să apară în poze și să trimită la Centru, să vadă că în localitate se face campanie”.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.