Avertisment al Agenției de Mediu: Praful Saharian acoperă România! Monitorizarea calității aerului este esențială.

- Nationale - martie 1, 2024
Distribuie

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a emis astăzi un avertisment cu privire la un val de praf saharian care acoperă România până vineri seară. Această masă de aer, purtând particule de praf de origine sahariană, este anticipată să producă creșteri ale valorilor pulberilor în suspensie PM10 și PM2.5.

Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA), sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și gestionată de ANPM, a fost mobilizată pentru a monitoriza evoluția situației. Conform comunicatului emis, creșterile valorilor pulberilor în suspensie sunt prognozate să înceapă din 29 februarie, și să persiste până pe 1 martie 2024, ora 22:00.

Administrația Națională de Meteorologie a raportat că cele mai mari concentrații de praf se așteaptă să fie înregistrate în regiunile vestice și sud-vestice ale țării. De asemenea, se prognozează că aceste particule vor fi asociate cu ploi în timpul nopții de 29 februarie spre 1 martie.

Vicepreședintele ANPM, Eugen Ioan Cozma, a încurajat calmul în rândul populației, menționând că astfel de evenimente sunt întâlnite în fiecare an și că măsurile necesare sunt luate pentru monitorizare și evaluare. În plus, el a explicat că precipitațiile vor contribui la diminuarea concentrației de praf în aer, dar ar putea cauza depuneri roșiatice pe vehicule și alte obiecte expuse în aer liber.

Stațiile din cadrul RNMCA vor continua să asigure monitorizarea constantă a calității aerului în toată țara, iar informațiile privind orice depășire semnificativă a limitelor maxime admise vor fi comunicate publicului pentru a asigura conștientizarea și precauțiile necesare.

ANPM recomandă populației să urmărească informațiile și recomandările oferite de autorități în legătură cu calitatea aerului și să ia măsuri corespunzătoare pentru protecție în fața acestor condiții atmosferice specifice.

The post Avertisment al Agenției de Mediu: Praful Saharian acoperă România! Monitorizarea calității aerului este esențială. first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.