Atenționare meteorologică: Ninsori însemnate cantitativ în zonele montane

- Actualitate - aprilie 21, 2024
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare pentru intervalul 21 aprilie, ora 15.00 – 22 aprilie, ora 15.00.

În intervalul menționat aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte.

Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Notă: Marți (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

De asemenea, există o atenționare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ pentru zonele montane pentru intervalul 21 aprilie, ora 18.00 – 22 aprilie, ora 12.00.

La altitudini de peste 1.500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.