Atenționare meteorologică Cod Galben de temperaturi ridicate pentru ziua de 13 iunie

- Abrud - iunie 13, 2024
Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod Galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat pentru ziua de 13 iunie.

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

COD GALBEN de instabilitate atmosferică

De asemenea, este o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru intervalul 13 iunie, ora 17.00 – 14 iunie, ora 6.00.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.